Barry Keoghan pred ulogom u nastavku za "Gladiator"

Barry Keoghan pred ulogom u nastavku za "Gladiator"

Prije dvije godine smo doznali da Ridley Scott planira započeti rad na nastavku za Gladiator, svoj Oscarom nagrađeni film iz 2000. Film je otad nestao iz pažnje medija u svijetu filma, ali iza kulisa bitne stvari se još uvijek dešavaju.

Danas doznajemo putem novinara THR-a da Barry Keoghan pregovara za ulogu u još uvijek nenaslovljenom nastavku. Koeghan, koji bi publici trebao biti poznat po svojem najskorijem angažmanu u postavi The Banshees of Inisherintrebao bi tumačiti ulogu rimskog cara Gete, odnosno sada već odraslog nećaka cara Komoda, kojeg je u izvornom filmu tumačio Joaquin Phoenix.

Detalji o radnji filma, likovima i glumcima se završavaju sa time u ovom trenutku. Iako je nastavak za Gladiator u povojima otkako je izvorni film stigao pred publiku, rad na istom je najbolje opisati kao "isprekidan". Ipak, Scott je 2021. najavio da će nastavak biti njegov prioritet nakon kompletiranja Kitbag, u kojem Phoenix ponovo glumci cara, doduše francuskog u ovom slučaju.

Iza filma stoje Universal i Paramount, kao Scottovi glavni partneri na produkciji, mada trenutno nije jasno koji će studio preuzeti distribuciju jednom kada snimanje bude kompletirano. Izlazak filma je najavljen za jesen 2024, no nije nezamislivo da se taj datum u međuvremenu promijeni, ukoliko snimanje ne započne prije kraja tekuće godine.

Prethodna
James Gunn režira "Superman: Legacy"
Sljedeća
Skupština Udruženja Mreža nezavisnih kino-prikazivača