Blumhouse i Gordon Green razvijaju novu "Exorcist" trilogiju

Blumhouse i Gordon Green razvijaju novu "Exorcist" trilogiju

Poslije uspjeha koji je ostvario sa rebootom Carpenterovog Halloween, režiser David Gordon Green pokušat će ponoviti rezultat sa novim filmom (ili čak serijom filmova) blisko vezanim sa kultnim hororom iz sedamdesetih. Zajedno sa produkcijskom kućom Blumhouse, naime, Green će za Universal razvijati novi Exorcist film.

Novosti su osvanule na stranama uglednog dnevnog lista, New York Timesa, u čijim recima se navodi da su Universal i režiser postigli dogovor o snimanju filma koji će nastaviti priču izvornog filma Williama Friedkina i Williama Petera Blattyja. Dalje, kako saznajemo, Ellen Burstyn, jedna od zvijezda izvornog filma, povezana je sa novim projektom, što nas upućuje na trag da je posrijedi zaista nastavak, a ne klasični reboot.

Kronološki udaljeni nastavci su, izgleda, forte Davida Gordona Greena. Njegov "reboot" za Halloween je bio, u suštini, nastavak izvornog filma koji je tiho zaobišao brojne nastavke koji su se zaredali između dva naslova. No, najzanimljivija stvar u novostima jeste činjenica da članak govori o nekoliko filmova - tačnije o trilogiji.

Naša prva saznanja o projektu dolaze iz decembra prošle godine, iz redaka publikacije The Observer, čiji su novinari najavili da će Blumhouse i Green raditi na filmu. Razmjer projekta se očito promijenio od tada, budući da sada govorimo o čak tri filma.

Detalji se trenutno ne dotiču početka snimanja ili izlaska filma, odnosno filmova.

Prehodna
"Jungle Cruise" prikazan u Disneylandu uoči svjetskog debija
Sljedeća
78. Venice Film Festival: Jaka redateljska i glumačka imena