Blumhouse priređuje izložbu u hotelu iz romana "The Shining"

Blumhouse priređuje izložbu u hotelu iz romana "The Shining"

Omiljena rezidencija za godišnji odmor poklonika Stephena Kinga, poznati hotel Stanley u Koloradu, postaje muzej posvećen filmovima strave i užasa.

Naime, Blumhouse najavljuje da će u prostorijama hotela otvoriti jedinstvenu izložbu rekvizita i drugih predmeta iz ikoničnih filmova strave i užasa u sklopu već postojećeg prostora Hotel Stanley Film Centar. Kako prenose novinari THR-a, projekt se ostvaruje uz suradnju sa saveznom državom Kolorado i guvernerom Jaredom Polisom.

Jason Blum, šef Blumhousea, oglasio se na društvenim mrežama povodom izložbe:

Stanley Hotel je sveto tlo za ljubitelje horora i to čini suradnju sa Stanley Film Center prirodnom za Blumhouse. Fanovi će imati priliku da se približe svojim omiljenim filmovima, premda bi možda poželjeli da se drže podalje od nekih "predmeta" iz naše kolekcije.

Stanley Hotel je služio kao nadahnuće Kingu za hotel iz jednog od njegovih najpoznatijih djela, "The Shining". Naravno, gledatelji upoznati sa adaptacijom u režiji Stanleyja Kubricka iz 1980. ukleti hotel su upoznali sa lokacijom u Oregonu, koja je poslužila kao filmska inačica Overlook Hotela. Međutim, među poklonicima Kinga izvorni Overlook Hotel je bio i ostao Stanley Hotel u Koloradu, zbog čega je hotel u potonjim danima prerastao u turističku atrakciju.

Prethodna
Skydance se interesuje za preuzimanje Paramounta
Sljedeća
Box office: "The Beekeeper" prezeo prvo mjesto