Bond filmovi 24 i 25 se nastavljaju na ''Skyfall''

Bond filmovi 24 i 25 se nastavljaju na ''Skyfall''

james_bond_1

Sudeći po vijestima koje donosi portal Screen Rant, scenarista John Logan (Gladiator) će priču u novom Bondu, najtajnijem tajnom agentu na svijetu, 24. i 25. po redu, nastaviti tamo gdje je stala u filmu Skyfall. Sami lik Bonda i cijeli njegov univerzum će se razvijati u skladu sa pričom iz prethodnog filma gdje su Bondu dati korijeni i uvedeni klasični elementi i likovi (izumitelj Q i sekretarica Moneypenny) koji su obilježili franšizu.

Kako su se producenti  i raznoliki reditelji trudili da franšizu, koja traje 50 godina (najizdržljivija u filmskoj historiji), počevši sa 1962. godinom i filmom Dr. No u kojem je Bonda portretirao (po mnogima najbolji Bond ikad) Sean Connery, uvijek održe svježom, mijenjajući glavne glumce, tako su isto u 2006. odlučili da urade reboot, tj. da uvedu Bonda u 21. stoljeće, počevši priču iz početka. Od kritike hvaljen i što je još važnije odlično primljen od publike, Casino Royale je imao ogroman uspije na box officeu, a (do sada) jedini direktni nastavka Bond filma Quantum of Solace je bio poprilično slabno primljen.

U 2012. reditelj Sam Mendes snima Skyfall, Bond film u kojem junaka totalno ogoli, a za protivnika mu da dijaboličnog negativca kakav je rijetko viđen na filmu. Daniel Craig je za neke bio odličan izbor za Bonda, dok je bilo i onih koji su ga kudili, a nakon Skyfalla uzdizali u zvijezde. Sam Mendes je ponovo na mjestu reditelja novog Bonda, John Logan radi na scenariju i ne odaje detalje, a premijera je planirana za oktorbar 2015.

Prethodna
“Vampire cinema” na Internacionalnom univerzitetu
Sljedeća
Kino premijere: ''American Hustle''