Borilačka serija "Warrior" prelazi na Netflix nakon gašenja

Borilačka serija "Warrior" prelazi na Netflix nakon gašenja

Warner Bros. i Netflix su postigli dogovor o licenciranju serije o majstorima borilačkih vještina, Warrior.

Kako prenose novinari Varietyja, Netflix će ugostiti seriju koja je donedavno bila isključivo dostupna na Maxu, Warner Brosovom streaming servisu. Aranžman između dva streaming servisa je postignut nakon što je najavljeno da će serija biti ugašena nakon aktualne, odnosno treće sezone.

Nadahnuta konceptom na kojem je radio veliki Bruce Lee, premisa serije prati kineskog doseljenika u San Francisku u drugoj polovici 19. vijeka, koji nevolje na ulicama američkog grada rješava kineskim borilačkim vještinama. Warrior je ranije izbjegao gašenje nakon što je Max (tada još uvijek HBO Max) preuzeo seriju i finansirao snimanje treće sezone. Prve dvije su igrale na kablovskoj mreži, no serija će u cijelosti biti dostupna na Maxu i Netflixu. 

Zanimljivo, ugovor između Warner Brosa i Netflixa nije isključiv. Ovo otvara mogućnost da će Warner Bros. seriju ponuditi ili pokušati ponuditi još jednom od igrača u streaming svijetu. Podsjetimo se da je rukovodstvo krovne kompanije i ranije najavljivalo da će licencirati dio svog sadržaja drugim kompanijama.

Prehodna
Netflix planira spin-off seriju za "Wednesday"
Sljedeća
Moja TV Flix videoteka: Gavran