Callum Turner glumi u Appleovoj SF seriji "Neuromancer"

Callum Turner glumi u Appleovoj SF seriji "Neuromancer"

Apple TV+ nastavlja razvijati adaptacije klasičnih naučno-fantastičnih romana sa serijom Neuromancer.

U adaptaciji poznatog romana Williama Gibsona, koji je postavio temelje cyberpunk žanra, glumit će Callum Turner, kako prenose novinari Deadlinea. Turner će glumiti Casea, hakera iz Gibsonovog romana, koji postaje dio špijunskih igara i pljački u svijetu kojim upravljaju velike korporacije.

Publika je imala priliku vidjeti Turnera relativno nedavno u Masters of The Air, seriji o pilotima iz Drugog svjetskog rata koja je nastavak serijala tematskih povezanih serija iz radionice Stevena Spielberga Toma Hanksa. Masters of The Air je također nastala pod okriljem Applea, a svoj debi je doživjela početkom ove godine na Apple TV+.

Apple TV+ je također ugostio Foundation, adaptaciju djela Isaaca Asimova, koja je kompletirala drugu sezonu prošle godine. Apple je izdvojio veliki novac za svoju naučno-fantastičnu ponudu, a Foundation je uzeo dobar dio tih novaca. Serija je naišla na dobar odaziv kritičara, a čini se i da publika postoji za njih, ako je suditi po Neuromanceru. Istina, dvije serije će vjerovatno odstupati jedna od druge po estetici, što možda neće privući baš sve gledatelje Foundationa, ali cyberpunk žanr je u proteklih nekoliko godina uspio doseći širu publiku, naročito u svijetu video igara.

Neuromancer trenutno nema datum premijere na ponudi Apple TV+.

Prethodna
Netflix objavio trailer za “One Hundred Years Of Solitude“
Sljedeća
Voditelji serije o mogućoj 2. sezoni za "Shogun"