Daniel Radcliffe o pojavljivanju u novoj "Harry Potter" seriji

Daniel Radcliffe o pojavljivanju u novoj "Harry Potter" seriji

Warner Bros. tiho, ali marljivo radi na povratku u svijet čarolija i čarobnjaka sa Harry Potter serijom koja bi trebala stići na ponudu streaming servisa Max. O seriji i mogućnosti pojavljivanja u glumačkoj postavi oglasio se Daniel Radcliffe, koji je tumačio središnjeg lika filmskog serijala.

Tokom intervjua za portal ComicBook.com, Radcliffe je bio upitan o ovoj mogućnosti, a glumac je u svom odgovoru obrazložio stav:

Kako ja shvaćam, oni se trude započeti ispočetka. Siguran sam da će kogod bude stvarao seriju željeti da ostavi svoj trag, a ne da se trudi ugurati starog Harryja negdje u seriji. Ja svakako ne tražim pojavljivanje u seriji.

Radcliffe je sasvim u pravu po pitanju pravca serije. Warner Bros. zaista želi krenuti ispočetka, i to sa mlađim glumcima koji će sezonu za sezonom sazrijevati zajedno sa svojim likovima, za koje Warner Bros. i Max smatraju da će biti sami po sebi dovoljno magnetični da asocijacija sa prethodnim iteracijama neće biti potrebna.

Što se tiče glumačke postave serije, Radcliffe je svojoj još uvijek nepoznatoj zamjeni poželio sreću na snimanju i uspjeh po preuzimanju uloge. Naravno, Warner Bros. i Max još uvijek nisu predstavili nove glumce koji bi trebali preuzeti štapiće svojih prethodnika i postati nova čarobnjačka trojka. Serija je još uvijek u ranim stadijima razvoja.

Prehodna
Ciklus filmova na HRT3: Iz historije Pulskog filmskog festivala
Sljedeća
Prve HBO-ove serije stižu na Netflix