Diego Luna je novi "Scarface"

Diego Luna je novi "Scarface"

Iako se u proteklom periodu spominjao Antoine Fuqua kao režiser remakea kultnog ostvarenja Scarface, Variety je nedavno objavio vijest da je Fuqua napustio projekt radi toga što je zaokupljen radom na nastavku filma The Equalizer. Dok je u toku potraga za novim režiserom, tim okupljen oko novog Scarface remakea naveo je da se uskoro kreće sa njegovom produkcijom. Osim ovih informacija, Variety je nedavno objavio vijest će se u ulozi naslovnog karaktera pojaviti meksički glumac, producent i režiser Diego Luna, poznat po ulogama u meksičkoj drami Y tu mamá también i ostvarenjima The TerminalRogue One: A Star Wars Story.

Prvi Scarface objavljen je 1932, a priču o irskom imigrantu koji je kao gangster vladao Chicagom tokom dvadesetih godina prošloga vijeka, režirali su Howard Hawks i Richard Rosson. Njegov slavni remake je 1983. na temelju scenarija Olivera Stonea režirao Brian De Palma. U glavnoj ulozi pojavio se Al Pacino kao gangster koji osamdesetih vlada Majamijem.

Terence Winter (Boardwalk Empire) napisao je najnoviju verziju scenarija na kojem su prije njega radili David Ayer (Suicide Squad, Fury) i Jonathan Herman (Straight Outta Compton, Ghost in the Shell).

Uz uspješno pojavljivanje u Rogue One, Luna smo tokom prošle godine bili u prilici gledati u akcionoj kriminalističkoj drami Blood Father. Dio je glumačke postave predstojećeg Flatliners reboot/sequela.

Što se tiče nastavka filma The Equalizer kao datum objavljivanja najavljen je 14. septembar 2018. Denzel Washington će reprizirati ulogu Roberta McCalla.

 
Prehodna
Verhoevenov "Elle" u odabranim kinima od 2. februara
Sljedeća
Počela produkcija filma "Can You Ever Forgive Me?"