Verhoevenov "Elle" u odabranim kinima od 2. februara

Verhoevenov "Elle" u odabranim kinima od 2. februara

Široj publici ime Paula Verhoevena vjerojatno je najpoznatije po filmu Sirove strasti koji je početkom 90-ih godina prošloga stoljeća izazvao pravu revoluciju u Hollywoodu: osim što je postao uspješan blockbuster postao je i jedan od najutjecajnijih filmova svog vremena. Nakon njega je počela era erotskih trilera slične tematike. Sirove strasti su u glumačku besmrtnost lansirale Sharon Stone, prekrasnu i iznimno talentiranu glumicu koja je u pravom smislu te riječi postala holivudskom zvijezdom. Međutim, osim Sirovih strasti Verhoeven je režirao i niz drugih, redom odličnih i kvalitetnih filmova kao što su RoboCop, Potpuno sjećanje i Svemirski marinci koji su, svaki u svoje vrijeme, ostvarivali zavidne rezultate na kino-blagajnama.

Ove se godine Verhoeven odlučio vratiti žanru erotskog trilera i predstaviti nam Elle, napetu psihološku i iznimno nasilnu priču o ženi koja se suočava s posljedicama seksualnog napada. Tu ženu utjelovila je prekrasna Isabelle Huppert, jedna od najpoznatijih i najdojmljivijih francuskih glumica posljednjih 30 godina u ulozi za koju je pobrala hvalospjeve filmske kritike i publike. Od ovoga četvrtka, 2. februara, Elle možete pogledati u odabranim kino-dvoranama širom BIH, i u kinu Meeting Point u Sarajevu.

Michele (Huppert) se čini neuništivom. Kao voditeljica kompanije koja se bavi proizvodnjom video igara, njen nemilosrdni karakter neprobojan je kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Međutim, nakon što je nepoznati napadač brutalno siluje u vlastitom domu, njen život se mijenja zauvijek. Odlučna o tome da sama pronađe počinitelja, njih oboje ubrzo budu uhvaćeni u uzbudljivu i intrigantnu igru koja bi se u svakom trenutku mogla oteti kontroli...

Film Elle nominiran je u dvije kategorije za ovogodišnju nagradu Zlatni globus – za najbolji strani film te za najbolju glavnu žensku ulogu. Udruženje filmskih kritičara Bostona, New Yorka, San Francisca i Vancouvera već je proglasilo Isabelle Huppert najboljom glumicom godine pa je bila potpuno i očekivana nominacija za Oscara za najbolju žensku ulogu što jo je i prva nominacija za ovu prestižnu filmsku nagradu u bogatoj karijeri ove svestrane glumice.

Prethodna
Millie Bobby Brown u nastavku "Godzilla: King of the Monsters"
Sljedeća
Diego Luna je novi "Scarface"