Disney priprema igrani remake za "Bambi"

Disney priprema igrani remake za "Bambi"

Sve dužem popisu igranih adaptacija klasičnih animiranih filmova iz Disneyjevog kataloga uskoro će se pridružiti i remake srceparajućeg filma o lanetu koje ostaje bez majke.

Novinari Deadlinea prenose da Disney radi na igranoj adaptaciji za Bambi i da je studio u pregovorima sa Sarahom Polley za rediteljsko mjesto na filmu. Projekt je u najranijim fazama razvoja, ali oblikuje se kao mjuzikl, čiju bi muzičku podlogu trebala komponirati Kacey Musgraves, dok na scenariju rade Micah Fitzerman-Blue Noah Harpster.

Ove godine smo imali nekoliko najava igranih adaptacija Disneyjevih animiranih filmova, kao i premijeru dva već kompletirana filma. Peter Pan and Wendy The Little Mermaid su već stigli pred gledatelje, dok igrana verzija Moana treba početi sa snimanjem. Naravno, novi Bambi bit će srodniji sa The Lion King, budući da je riječ o priči u kojoj su glavni likovi životinje. Sa tim primjerom, moguće je naslutiti kako će igrani Bambi izgledati - kada se uspravi na svojim neoprobanim CGI nogama, to jeste.

Kao i sa većinom holivudskih projekata koji se najavljuju u ovom trenutku, Bambi ulazi u nemirne vode. Štrajk scenarista je akutalan, a štrajk glumaca čini se neminovnim, tako da je nemoguće prediviđati vremenske okvire za stvaranje filma. 

Prehodna
Bh. film “Amanet“ osvojio prve festivalske nagrade
Sljedeća
“El Shatt – nacrt za utopiju“ Ivana Ramljaka uskoro u kinima