Dodatnih 29 miliona dolara za "Top Gun: Maverick" poslije praznika

Dodatnih 29 miliona dolara za "Top Gun: Maverick" poslije praznika

Jučer smo pisali o uspjehu Top Gun: Maverick tokom vikenda, odnosno o 124 miliona dolara koje je film zaradio do nedjelje. No, uspjeh filma se prenio i na ponedjeljak, koji je bio praznik i neradni dan u SAD. Tradicionalno, zadnji ponedjeljak u maju u Sjedinjenim Državama je Dan sjećanja, kada se obilježava sjećanje na poginule vojnike i žrtve rata, što je filmu podarilo dodatni dan za igranje.

Brojke za ponedjeljak su pristigle, a iste otkrivaju da je Top Gun: Maverick zaradio gotovo 30 miliona četvrtog dana produženog vikenda - $29,300,000, tačnije. Sa ovom brojkom, konačna stavka četverodnevnog vikenda iznosi $156,000,000.

Naravno, datum izlaska filma, praznik i tematika samog filma su bili na umu producenata i distributera, koji su bez sumnje željeli iskoristiti svaku priliku da učine debi Top Gun: Maverick što uspješnijim - naročito nakon dvije godine odgađanja izlaska zbog pandemije. Prvi let, takoreći, bio je uspješan, ali tek sljedeće sedmice ćemo biti u prilici reći je li Top Gun: Maverick ozbiljan kada je zarada na box officeu u pitanju.

Prehodna
Prvi pogled: "Maestro" sa Bradleyjem Cooperom i Carey Mulligan
Sljedeća
Quentin Tarantino objavljuje novu knjigu ove jeseni