Domaća igrana serija “Tender“ vikendom na FTV-u

Domaća igrana serija “Tender“ vikendom na FTV-u

Federalna televizija vikendom u 20:20 sati započinje emitiranje domaće igrane serije Tender snimane u produkciji BH Content Lab platforme BH Telecoma.

Serija od 24 epizode nastala je prema ideji i scenariju Srđana Vuletića, dok režiju potpisuju Amra Mehić, Neven Samardžić i Alen Šimić.

Priča je to o tri čovjeka različitih nacionalnih, političkih i životnih stavova, koji čine novoizabranu Komisiju za sprovođenje javnih nabavki. Međutim, ono što ih spaja jače je od svih njihovih razlika - želja da se brzo obogate. U to ime, oni lažu, petljaju, potkupljuju, ulizuju se šefovima. Uz to, tu su i uposlenici administracije koji imaju svoje privatne probleme - hektičan ili nikakav emotivni život, manjak samopouzdanja i socijalne inteligencije koji često staju na put ovoj komisiji. Pritom, niko nije imun na ljubav, pa tako ni uposlenici Agencije. Komisija i administracija kreiraju čudan spoj pun ljubavi i mržnje, prijateljstva i neprijateljstva koji svakodnevno poprima novi oblik u kontaktu sa klijentima Agencije. A Agencija za zajedničke državne nabavke je, naravno, magnet za varalice, lupeže i vucibatine svih vrsta i boja.

U glavnim ulogama su Tarik Džinić, Robert Krajinović, Aida Bukva, Anja Kraljević, Igor Skvarica, Branko Janković, Anđela Kusić, Dražen Pavlović, Edin Avdagić, Nadine Mičić.

Prehodna
Albanska verzija serije “Lud, zbunjen, normalan“
Sljedeća
Amazon sprema TV adaptaciju i novi "Tomb Raider" film