Albanska verzija serije “Lud, zbunjen, normalan“

Albanska verzija serije “Lud, zbunjen, normalan“

Albanska inačica popularne bosanskohercegovačke serije Lud, zbunjen, normalan prošle godine je počela sa emitiranjem na Kosovu po zvaničnoj licenci sa nazivom Tre Vllaznit, čije ime u prevodu znači Tri brata.

Serija je rađena po originalnom scenariju Feđe Isovića. Zaplet je ostao gotovo isti, no sa izmjenom likova, njihovih funkcija i u atmosferi prilagođenoj kosovskoj publici. Među glavnim ulogama gledamo već poznato lice s Kosova Ilira Tafu, kojeg iz originalne verzije serije pamtimo po njegovoj ulozi Mentora. U albanskoj verziji serije glumi najstarijeg brata, Bajrama. Bajram se predstavlja kao veteran, bivši borac Oslobodilačke vojske Kosova, što u biti nije. Upravo to predstavlja okosnicu u dramaturgiji iz epizode u epizodu.

Uz Tafu, dvojicu njegove mlađe braće tumače vrsni kosovski mladi glumac Valmir Krasniqi, koji utjelovljuje lik Besima, te student glume sa Fakulteta umjetnosti u Prištini Lum Veseli, koji igra najmlađeg brata Blinija. Pod rediteljskom palicom Shkumbina Istrefija i bosanskohercegovačkog producenta Zijada Mehića u ovoj seriji igraju i poznati kosovski glumci i glumice: Teute Krasniqi, Shengyl Ismaili, Edita Duli, Sabri Fejzullahu, Flakron Aliu i mnogi drugi. Serija se emitira svake nedjelje u 21 sat, na ATV-u, a možete je gledati i na YouTubeu. Do sada je izašlo 19 epizoda.

Prethodna
HBO Max gasi DC seriju "Doom Patrol"
Sljedeća
Domaća igrana serija “Tender“ vikendom na FTV-u