Dwayne Johnson o pozadini otkazivanja "Black Adam 2"

Dwayne Johnson o pozadini otkazivanja "Black Adam 2"

Ništa manje dramatična od priča na platnima, priča iza kulisa DC-jevih superherojskih filmova se nastavlja sa novim pojedinostima o Black Adam i njegovom otkazanom nastavku koje otkriva Dwayne Johnson.

Zvijezda donekle zaboravljenog filma sa DC-jevim superjunacima iz 2022. između redova je ponudila svoje mišljenje o razlozima otkazivanja rada na Black Adam 2. Gostujući na emisiji Kevina Harta, Johnson je o nastavku rekao sljedeće:

"Black Adam" se našao u vrtlogu novog vodstva. Dok smo stvarali film, razvijali ga i snimali, došlo je do dosta promjena u vodstva, a kada god se u kompaniji - naročito ako se njenim dionicama trguje na burzi - dese ovakve promjene, doći ćete u susret sa osobama koje će donositi kreativne i finansijske odluke sa kojima se nećete slagati.

Da se Johnsonovom superherojskom spektaklu ne slijedi nastavak postalo je jasno po preuzimanju DC Filmsa od strane Jamesa Gunna Petera Safrana, koji su u svojim obraćanjima zaobilazili spominjanje filma, ali i lika u svojim planovima za novo poglavlje DC-jevog filmskog univerzuma. Iz onoga što je Johnson rekao u svom razgovoru sa Hartom, očituje se žaljenje za onime što vidi kao propuštenu priliku za ulaganje u buduće naslove od strane Warner Brosa i DC Filmsa.

Istina, Black Adam nije bio finansijski uspješan. Zarada uvodnog vikenda u SAD-u je iznosila 67 miliona dolara, što je pristojna svota novaca u kontekstu skorijih rezultata DC Filmsa u kino-dvoranama, ali film je ubrzo nakon toga izgubio na impulsu, a svoje igranje je završio sa 393 miliona dolara sveukupne zarade naspram budžeta u vrijednosti do 250 miliona dolara.

Odluka o otkazivanju nastavka je mogla biti kreativna ili finansijska, ali čini se da Johnson nagovještava da bi pozadina ipak mogla biti finansijske naravi. Johnson je kasnije u razgovoru napomenuo da film nije ostvario izlazak u Kini, što je po njemu uskratilo filmu zaradu od stotinjak miliona dolara.

Prethodna
Box office: "Barbie" ostaje na vrhu i treći vikend zaredom
Sljedeća
Sufinansiranje filmskih projekata za 2023. godinu