Feige predstavio 5. fazu MCU-a na San Diego Comic Conu

Feige predstavio 5. fazu MCU-a na San Diego Comic Conu

Četvrta faza MCU-a se približava kraju. Iza nas su Black Widow, Shang-Chi, Eternals Love and Thundera sa njima i niz TV serija koje su popunile sadržaj na Disney+, a pred nama je Black Panther: Wakanda Forever, koji će imati čast da zaokruži četvrtu fazu. Međutim, i prije nego što se možemo oprostiti od aktualne faze, šef Marvela, Kevin Feige je javnosti predstavio mapu putu za novu - petu fazu MCU-a.

Na posebnoj prezentaciji na ovogodišnjem izdanju San Diego Comic Cona, Feige je preuzeo pozornicu i predstavio filmove i ostali sadržaj koji će sačinjavati novu fazu. Ista započinje sa novim Ant-Man filmom, Ant-Man and The Wasp: Quantumania u kino-dvoranama u februaru, dok će TV krilo faze predvoditi serija Secret Invasion.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 stiže pred gledatelje 5. maja 2023, dok druga sezona Loki stiže na Disney+ na ljeto, otprilike uz The Marvels, film koji će igrati 28. jula. Blade reboot stiže 3. novembra.

No, stvari se ne završavaju samo sa time. Naime, Feige nam je otkrio i nekoliko pojedinosti o šestoj fazi, u kojoj bi svoj debi trebala ostvariti Marvelova prva porodica, The Fantastic Four. Pored toga, u šestoj fazi ćemo imati dva Avengers filma, čiji puni naslovi glase Avengers: The Kang Dynasty Avengers: Secret Wars. No, novi Osvetnici su još prlilično daleko. Prvi od dva filma ćemo gledati 2. maja 2025, a potonji tek na jesen 2026.

Prethodna
Box office: "Nope" prestigao "Thor: Love and Thunder"
Sljedeća
Helena Vuković voditeljica ceremonije otvaranja 28. SFF-a