Gal Gadot o snimanju  "Wonder Woman 3"

Gal Gadot o snimanju "Wonder Woman 3"

Wonder Woman 3 možda će dobiti novu priliku za život. Tako barem nagovještava glumica koja je tumačila naslovu ulogu.

Naime, Gal Gadot je u nedavnom intervjuu za portal ComicBook.com pristupila mogućnosti snimanja još jednog Wonder Woman filma sa dozom optimizma, uprkos promjeni rukovodstva DC Filmsa te najavljenom preustroju DC-jevog filmskog univerzuma.

 Za ComicBook.com Gadot je izjavila:

Volim glumiti Wonder Woman. Uloga mi je draga i bliska srcu. Od Jamesa [Gunna] i Petera [Safrana] sam čula da ćemo razvijati "Wonder Woman 3" zajedno.

Uočljiva po odsustvu u priči je Patty Jenkins, koja je režirala dva zasebna Wonder Woman filma za prethodno rukovodstvo DC Filmsa. Jenkins je sročila i prijedlog za treći film, no Warner Bros. i DC Films su odbili isti, a vodstvo DC Filmsa su uskoro preuzeli James Gunn Peter Safran. 

Kako se tada činilo, Wonder Woman 3 je bio prvi na spisku rezova koje će dvojac Gunn-Safran napraviti po preuzimanju DC-jevog filmskog univerzuma. Budući da je gašenje Wonder Woman 3 stiglo u korak sa najavom da Henry Cavill neće biti dio novog poglavlja DC-ja na velikim platnima, činilo se da Gunn i Safran planiraju tvrdi reboot za svoj filmski univerzum.

Međutim, prijelaz između dva poglavlja postaje manje čist i nagao kako se isprva činilo. Gunn i Safran možda ne planiraju nastaviti rad Jenkins na Woder Woman 3, ali čini se da računaju da će Gadot biti dio projekta. Poslije Gadot, dalji angažman Jasona Momoe kao Aquamana. Među filmovima koji su Gunn i Safran naslijedili od stare uprave nalazi se i Aquaman and The Lost Kingdom, najavljen za izlazak ovog decembra (ukoliko ne dođe do promjene datuma u predstojećem razdoblju).

Premda DC-jevi filmovi nisu ostvarili finansijski uspjeh Marvela u doba kada su superherojski filmovi bili pri zenitu, Cavill, Gadot i Momoa su naišli na uglavnom pozitivan doček od strane publike u ulogama Supermana, Wonder Woman i Aquamana. Gunn i Safran su možda željni preokrenuti list, ali sasvim je moguće da Warner Bros. želi zadržati neke od glumaca iz prethodne ere, ako ništa zbog marketabilnosti.

Prehodna
Vodstvo WGA o pomaku u pregovorima sa studijima
Sljedeća
Nagrada u SAD-u za film “Ovuda će proći put” Nine Ognjanović