George R.R. Martin o nastavku snimanja "House of The Dragon"

George R.R. Martin o nastavku snimanja "House of The Dragon"

Pisac iza "Pjesme leda i vatre" i TV adaptacija ovog poznatog serijala epske fantastike, George R.R. Martin, nedavno se očitovao o prilikama u svijetu zabave, ali i statusu druge sezone House of The Dragon.

U redovnoj objavi na svom blogu, Martin je dao do znanja da je druga sezona spin-off serije smještene u svijetu Igre prijestoljaHouse of The Dragon, nastavila sa snimanjem uprkos izbijanju štrajka. Budući da se snimanje odvija na lokacijama u Velikoj Britaniji i Španiji, uz naznaku da članovi glumačke postave nisu ujedno članovi Američkog glumačkog ceha, serija je uspjeha zaobići nevolje koje su zadesile brojne američke produkcije.

Naravno, Martin, kao ostvareni TV scenarist, jeste član scenarističkog sindikata, te se nalazi u štrajku zajedno sa svojim kolegama. Srećom, scenaristički materijal za drugu sezonu bio je kompletiran do trenutka izbijanja štrajka WGA-a, čime je serija izbjegla još jednu provaliju.

Martin se dotakao i samog štrajka, navodeći da strahuje kako bi isti mogao potrajati. Kao rezultat štrajka, Martinov ugovor sa HBO-om je privremeno suspendiran, što dovodi u pitanje njegov angažman na preostalim spin-off projektima vezanim uz Igru prijestolja. Kao i mnoge serije u ovom trenutku, ti projekti, bez obzira na fazu razvoja, sada čekaju kraj štrajka i bolja vremena za dalju realizaciju.

Prehodna
Amazon predstavio teaser za 2. sezonu serije "Invincible"
Sljedeća
Bh. sitcom ”Tender”: I u podobnosti treba biti sposoban