Glumci i studiji ponovo za pregovaračkim stolom nakon vikenda

Glumci i studiji ponovo za pregovaračkim stolom nakon vikenda

Sindikat koji okuplja holivudske glumce (SAG-AFTRA) i predstavnici studija (AMPTP) su tokom vikenda intenzivno pregovarali, tražeći međusobno pogodno rješenje za štrajk.

Poslije najskorije sesije, koja je okončata u nedjelju, SAG je izdao saopćenje u kojem stoji da će sindikat i studiji provesti ponedjeljak na zasebnim sastancima. U utorak (kako se da pretpostaviti, nakon internih konsultacija) SAG i studiji će se ponovo naći za pregovaračkim stolom.

Utisci nakon vikenda su pomiješani. SAG se čini optimističnim, naznačivši u poruci svojim članovima da je sesija bila "produktivna". S druge strane, AMPTP se vratio svojoj medijskoj strategiji koja se sastoji uglavnom od šutljivosti. No, stav studija se može nazrijeti u nekim od izjava koje su stigle pred javnost prošle sedmice.

Naime, predstavnici AMPTP-a su prošle sedmice izjavili da, ukoliko do dogovora ne dođe u predstojećim danima, neće biti svrhe za daljim pregovaranjem do januara. Praznici u SAD-u započinju sa Danom zahvalnosti, nakon čega rad u zabavnoj industriji tradicionalno spada na minimum do januara. U ovom slučaju, glumci bi se najranije mogli vratiti radu nakon Božića i Nove godine.

SAG i AMPTP se ponovo sastaju u utorak, 31. oktobra, a više detalja o pregovorima očekujemo u danima što slijede.

Prehodna
Protiv stanki za odmor tokom "Killers of the Flower Moon"
Sljedeća
Odavanje počasti preminulom Perryju