HBO gasi košarkašku seriju "Winning Time"

HBO gasi košarkašku seriju "Winning Time"

HBO je neočekivano hitro ugasio jednu od svojih serija, neposredno po emitiranju posljednje epizode.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty napušta parket nakon dvije sezone. Serija posvećena legendarnom NBA timu neće dobiti treću sezonu uprkos nama i očekivanjima tvoraca, koji su izrazili svoje žaljenje za odlukom HBO na društvenim mrežama.

Tvorac serije Max Borenstein i režiserka Salli Richardson su potvrdili da je HBO otkazao seriju, uz komentar da je odluka naročito bolna zbog narativnog antiklimaksa u kojem se radnja serije nalazila na koncu sezone koji je pisan sa nadom da ćemo Lakerse pratiti do pobjede u trećoj sezoni.

HBO se nije oglasio o pozadini svoje odluke, ali čini se da je posrijedi odsustvo interesa od strane šire publike. Ljubitelji NBA-a su brojni, ali izgleda da svoju strast konzumiraju na načine koji ne uključuju praćenje igrane serije na TV-u. Uz to, Winning Time dobila kritike od stvarnih igrača zbog načina na koji su predstavljeni u seriji. Dakle, najbolji mogući sponzori serije su joj okrenuli leđa.

Imajući na umu zbivanja u zabavnoj industriji, odluka nije neočekivana, ali ekspeditivnost iste svakako jeste iznenađujuća.

Prehodna
Porodične nevolje u traileru za reboot serije "Frasier"
Sljedeća
Carpenterova serija za Peacock: “Suburban Screams”