HBO Max uskoro dostupan i putem Amazona

HBO Max uskoro dostupan i putem Amazona

Warner Bros. Discovery i Amazon su postigli novi dogovor vezan za distribuciju, po kojem će streaming servis HBO Max postati dostupan korisnicima Amazona putem Prime Video Channels usluge koju Amazon pruža svojim pretplatnicima.

Novosti prenose novinari Varietyja.

HBO Max je i ranije bio dostupan korisnicima Amazona u SAD-u, no sada već bivše rukovodstvo Warner Brosa je odlučilo da pristup servisu učini isključivo dostupnim vlastitim pretplatnicima. Pozadina odluke je bila nevoljnost AT&T-a, tadašnjeg vlasnika, da dijeli cijenu pretplate, odnosno naknadu za pristup od strane korisnika usluge Prime Video Channels, sa Amazonom. No, novo rukovodstvo sa Davidom Zaslavom je odlučio obnoviti partnerstvo sa Amazonom.

Imajući na umu da smo od Zaslava i njegovog tima dosad viđali dosta odluka koje su motivirane prvenstveno poboljšanjem finansijskog stanja Warner Brosa i njegovih podružnica, posrijedi je gotovo sigurno još jedna takva odluka. Drugim riječima, uvrštavanje HBO Maxa u ponudu Amazon Prime Video Channelsa će dovesti streaming servis pred više ljudi i s time stvoriti više profita za kompaniju uprkos dijeljenju novca sa Amazonom koji sa svojom drugom uslugom, Amazon Prime Videom, izravno konkuriše Warner Brosu.

Dalje, korisnici koji su preplaćeni na HBO Max putem Prime Video Channels usluge će na raspolaganju imati i katalog Discovery+, streaming servisa koji će uskoro biti integriran sa HBO Maxom.

Prehodna
Premijera 3. sezone serije “His Dark Materials“ na HBO Maxu
Sljedeća
Hugh Grant pristupa glumačkoj postavi serije "The Palace"