HBO se pohvalio gledanošću završnice "House of The Dragon"

HBO se pohvalio gledanošću završnice "House of The Dragon"

HBO je odlučio podijeliti podatke o gledanošću svoje najnovije hit-serije, House of The Dragontačnije - o velikoj završnici koja je emitirana prošle nedjelje.

Kako nam otkriva HBO, konačna epizoda prve sezone House of The Dragon je privukla 9,3 miliona gledatelja preko svih platformi, što će reći kombinovano na eteru HBO-ovog kablovskog programa i na ponudi srodnog streaming servisa, HBO Maxa. Premijera završnice je privukla pažnju 1,85 miliona gledatelja, a ostatak brojki sačinjavaju korisnici HBO Maxa i ostalih digitalnih platformi na kojima je serija dostupna.

HBO je čestitao voditelju serije, Ryanu Condalu, producentima i glumačkoj postavi na uspjehu serije, koja je u svojoj prvoj sezoni uspjela dotaći neke od vrhunaca svojeg velikog prethodnika, Igre prijestoljaKako to obično biva u ovakvim objavama, podaci kojima se HBO koristi dolaze bez nezavisne revizije, tako da se moramo uzdati u njihovu tačnost.

U međuvremenu, očekujemo brojke o gledanosti iz rejting kompanije Nielsen, koje su obično pouzdanije, ali i zgodnije za analizu.

Prehodna
"House of The Dragon" prestigao "The Rings of Power"
Sljedeća
Disney+ preuzima distribuciju serije "Dr. Who"