HBO slavi 50. obljetnicu brand kampanjom “50 godina prvi“

HBO slavi 50. obljetnicu brand kampanjom “50 godina prvi“

HBO je pokrenuo kampanju "50 godina prvi" (Fifty Years of Firsts) u čast 50. obljetnici koju obilježava 8. novembra. Već 50 godina, HBO prvi donosi promjene i čini područje televizije bogatijim uz filmove, dokumentarce, drame, komedije, vijesti i sport. Kroz nagrađivane priče, HBO je svijetu predstavio likove i zaplete koji odražavaju duh vremena i ostaju relevantni do danas. Kampanja "50 godina prvi" slavi kultno nasljeđe prve premium mreže i daje uvid u ono najbolje što tek dolazi.

“HBO ima nasljeđe zasnovano na revolucionarnim pričama. Kampanja „50 godina prvi“ slavi rad onih koji su podigli iskustvo zabave na viši nivo i otkriva što nas očekuje od ljudi koji će to nastaviti činiti u budućnosti HBO-a,” rekao je Casey Bloys, Chief Content Officer za HBO i HBO Max. "Uzbuđeni smo što možemo ponovno proživjeti te trenutke s fanovima i odati počast našim briljantnim pripovjedačima."

Tokom 50 dana uoči obljetnice, HBO će omogućiti javnosti da zaviri u predstojeće HBO Original sadržaje kroz trailere, fotografije glumaca, fotografije sa snimanja, neobjavljene snimke, izvatke iz scenarija i još mnogo toga. Kampanja je počela objavljivanjem ekskluzivnog isječka iz šeste epizode serije Zmajeva kuća (House of the Dragon), koja će imati premijeru 26. septembra. Također će uključivati ekskluzivne sadržaje iz nove HBO originalne serije The Last of Us, druge sezone serije Vrijeme pobjede: Uspon dinastije Lakersa (Winning Time: The Rise od the Lakers Dynasty), treće sezone serije Tu smo (We’re Here), druge sezone serije Bijeli lotos (The White Lotus), treće sezone serije Obitelj pravednika (The Righteous Gemstones), četvrte sezone serije Nasljeđe (Succession) i mnogih drugih.

Posebna stranica na HBOMax.com vizualno će isticati prošlost i budućnost HBO-a tokom kampanje, a HBO profili na društvenim mrežama koristit će #HBO50 kako bi podsjetili na kultne serije, scene i likove. Na dan obljetnice, 8. studenog, na društvenim mrežama će kroz HBOwards dodjelu nagrada biti istaknuti najbolji HBO sadržaji nastali u prvih 50 godina.

U okviru HBO Brand Hub kategorije na HBO Max streaming platformi prvo će biti dostupna slavljenička kolekcija s izdvojenim kultnim HBO serijama, a od 1. novembra i niz tematskih kolekcija inspiriranih obljetnicom – uključujući selekciju revolucionarnih serija, urnebesnih stand-up specijala, inkluzivnog pripovijedanja, hvaljenih dokumentaraca, filmova, limitiranih serija i još mnogo toga. Tijekom novembra će i dio programa HBO linearnih kanala biti posvećen podsjećanju na kultne HBO serije.

Pratite HBO50 događanja putem društvenih mreža, službene web stranice i HBO Brand Hub kategorije na HBO Max streaming platformi.

Prethodna
Charlie Hunnam traži iskupljenje u traileru za seriju "Shantaram"
Sljedeća
Apple TV+ poručio dvije sezone nove serije Vincea Gilligana