HBO priprema novu prequel seriju iz svijeta "Game of Thrones"

HBO priprema novu prequel seriju iz svijeta "Game of Thrones"

U House of the Dragon smo se upoznali sa nasljednicima Zmaja, a u novoj seriji ćemo se upoznati sa samim Zmajem.

Naime, novinari Varietyja prenose da HBO priprema još jednu prequel seriju smještenu u svijetu Igre prijestoljakoja bi pratila osvajanje Westerosa od strane Aegona Targaryena, začetnika kraljevske kuće čiji uspon i pad smo pratili u izvornom književnom serijalu, a potom i u vrlo popularnoj TV adaptaciji.

Dalje, Variety prenosi da bi seriju trebao voditi Mattson Tomlin, scenarist sa iskustvom u svijetu filma i TV-a. Tomlin bi trebao obnašati istu funkciju koju obnaša Ryan Condal na House of The Dragon. HBO se još nije službeno oglasio o radu na seriji, ili planovima za istu, ali govora o Aegonovom osvajanju Westerosa bilo je i ranije, kada je u opticaju bilo čak pet prequel serija.

Što se tiče same serije, ista bi trebala biti temeljena, kao i House of The Dragon, u popratnim knjigama iz pera George R.R. Martina, a ne iz glavnog serijala. Aegon Targaryen je živio, umro i prešao u legendu nekoliko vjekova prije početka radnje Igre prijestolja, tako da su čitatelji sa njime upoznati samo putem opisa Martinove pseudo-historije i/ili polemike drugih likova.

Konačno, teško je izbjeći zaključak da su uspjeh prve sezone House of the Dragon i uzbuđenje fanova vezano za drugu sezonu popločali put ka stvaranju i serije o Aegonu. Fanovi Igre prijestolja su se konačno upoznali sa Targaryenima na njihovom vrhuncu, pa je logično da HBO istraži i njihove začetke te tako ponovo privuče pažnju publike.

House of the Dragon se vraća na ekrane ovog ljeta sa drugom sezonom, a sljedeće godine bismo trebali dobiti još jednu seriju, A Knight of The Seven Kingdoms, temeljenu na pustolovnim novelama koje je Martin pisao usporedno sa glavnim književnim serijalima.

Prethodna
Pogled iza scena u teaseru za "Avatar: The Last Airbender"
Sljedeća
TOP 4 filma u ponudi Moja TV Flix: Aurora Teagarden Mysteries