TOP 4 filma u ponudi Moja TV Flix: Aurora Teagarden Mysteries

TOP 4 filma u ponudi Moja TV Flix: Aurora Teagarden Mysteries

The Disapearing Game

Naslovna junakinja književnog i filmskog serijala Aurora Teagarden Mysteries radno vrijeme provodi kao knjižničarka, ali svoju zanimaciju nalazi u čitateljskom klubu i rješavanju misterioznih zbivanja u malome američkom gradu u kojem živi. Lawrenceton u saveznoj državi Washington se čini kao idilično mjesto, ali nažalost dobri žitelji grada su izloženi raznim zločinima koje Aurora Teagarden (odmila Roe) mora rasvijetliti uz pomoć lokalne policije, a nerijetko i uz pratnju svojih prijatelja i susjeda.

U The Disapearing Game, Aurorina (Candace Cameron Bure) istraga započinje odveć blizu – u krugu njene porodice. Njen mlađi rođak i njegov cimer su nestali, a da stvari budu još gore, njihov nestanak se vremenski poklapa sa ubistvom mlade žene. Kako bi doznala jesu li oni nove žrtve, ili počinitelji, Aurora se priključuje potrazi zajedno sa svojim prijateljima, ali i zanimljivim novim susjedom, Nickom (Niall Matter), profesorom psihologije.

Narativno govoreći, Aurora ima tek par komadića slagalice, no u pravom duhu krimi-priče preostale tek treba pronaći i posložiti u sliku onoga što se zaista desilo noći nestanka, s nadom da time neće razotkriti upetljanost, odnosno krivnju svog mladog rođaka. Kako postaje jasno, istraga je test Aurorine vještine zaključivanja i društvene detekcije, ali i predodžbi o svojoj porodici.

Naslov je dostupan u MojaTV Flix videoteci koja se aktivira putem daljinskog upravljača ili putem webshopa BH Telecoma na linku ovdje.

A Game of Cat and Mouse

U prijašnjoj istrazi, knjižničarka i povremena detektivka, Aurora Teagarden, bavila se zločinom u krugu svoje porodice, ali u središtu nove misterije ovaj put se nalazi ona sama. U naslovnoj igri mačke i miša, Aurora se nalazi na domaćem terenu, doslovno.

Nakon kratkog uvoda prožetog indikativnim narativnim nitima, radnja zaista otpočinje provalom u prostorije kluba u kojem se Aurora i drugi stanovnici idiličnog gradića Lawrencetona okupljaju kako bi raspravljali o krimićima i stvarnim zločinima. Ironično dakle, klub postaje poprište zločina. Čini se da počinitelj gaji naročitu kivnost baš protiv Aurore, a da stvari budu još gore (i zanimljivije), neznani zlikovac raspolaže sličnim vještinama kao i naša junakinja. Njihovo odmjeravanje predstavlja okosnicu ove priče pune zaokreta.

Još sa uvodnim scenama, A Game of Cat and Mouse gradi napetosti predstavljajući nekoliko mogućih počinitelja, od kojih svaki ima vlastitu motivaciju, ali i vezu sa Aurorom. S time, istraga neizbježno prerasta u preispitivanje odnosa između članova kluba, davajući Aurori još jednu prepreku u rješavanju misterije, likovima dodatnu karakterizaciju, a radnji filma dodatnu dimenziju.

Naslov je dostupan u MojaTV Flix videoteci koja se aktivira putem daljinskog upravljača ili putem webshopa BH Telecoma na linku ovdje.

An Inheritance to Die For

Trenutak slavlja postaje razlog za žalost u ovom unosu serijala Aurora Teagarden Mysteries, čiji podnaslov stavlja nasljedstvo u kontekst motivacije i koristi. To je svakako jedna od središnjih tematika priče, kao i leće kroz koje Aurora i njeni prijatelji gledaju na smrt svoje ugledne susjede, Gladys McCourt.

U duhu klasičnih krimića po dezenu Agathe Christie, osovina oko koje se točak radnje okreće je oporuka kojom je pozamašno nasljedstvo preminule McCourt raspodijeljeno njenim nasljednicima. Okolnosti njene smrti i sadržaj same oporuke bacaju sumnju na osobe koje su bile najbliže preminuloj. Dva istaknuta osumnjičenika imaju zasebno najbolju motivaciju i najbolju priliku za počinjenje zlodjela. No, stvari nikada nisu tako jednostavne u ovakvim slučajevima, tako da će Aurora morati poći putem svojih književnih pandana kako bi došla do istine u ovoj istrazi.

An Inheritance to Die For je omaž Agathi Christie kao tvorcu klasične krimi-priče, što se pokazuje već od uvoda, u kojem likovi slave poznatu autoricu u kostimima iz prikladnog perioda. Dalje, struktura kojom se Christie služila često u svojim djelima je prenijeta u moderno okruženje na prikladan način uz one dodatke koji dolaze sa tim okruženjem.

Naslov je dostupan u MojaTV Flix videoteci koja se aktivira putem daljinskog upravljača ili putem webshopa BH Telecoma na linku ovdje.

A Very Foul Play

Na daskama koje znače život, jedan biva prekinut i to pred gledateljima. Zasigurno, slučaj je jasan – ubica je viđen s oružjem u rukama nad žrtvom. Ubistvo bez svjedoka je izazov za istražitelja, ali ispostavlja se da jedno počinjeno pred desetinama svjedoka nije ništa manji izazov, naročito ukoliko se iza kulisa odvija drugačija predstava od one koju su gledali članovi publike.

Stvarna predstava je postavljena na konferenciji posvećenoj stvarnim zločinima, kojoj prisustvuje nekoliko poznatih lica iz Lawrencetona, što uključuje i naslovnu junakinju Auroru Teagarden, kao i njene česte, ali nužno i rade suradnike iz policije. Premda se konferencija održava u ugodnom planinskom odmaralištu, učesnici će imati sve osim osjećaja ugodnosti nakon što se ispostavi da je među njima ubica.

A Very Foul Play na spretan način stavlja Auroru u nekoliko uloga, budući da se nalazila u neposrednoj blizini zločina, baš u trenutku kada se isti desio, ali i zbog svoje bliskosti mogućem počinitelju. Zaplet dolazi u obliku, kao što bi priličilo komadu iz pera dramaturga, jedne greške počinitelja koja bi se mogla dokazati ključnom za rješavanje cijelog slučaja.

Naslov je dostupan u MojaTV Flix videoteci koja se aktivira putem daljinskog upravljača ili putem webshopa BH Telecoma na linku ovdje.

Prethodna
HBO priprema novu prequel seriju iz svijeta "Game of Thrones"
Sljedeća
Povratak X-Mena u traileru za "X-Men 97"