HBO već dao zeleno svjetlo za 2. sezonu "House of the Dragon"

HBO već dao zeleno svjetlo za 2. sezonu "House of the Dragon"

Premijera nasljednika Igre prijestoljaHBO-ove nove serije smještene u svijetu "Pjesme leda i vatre", House of The Dragon, pokazuje se izuzetno uspješnom. HBO se pohvalio združenim brojkama svog mrežovnog programa, ali i gledanošću serije na streaming servisu HBO Max, koje su prešle deset miliona gledatelja za prvu epizodu, a već sa premijerom druge stižu i vrlo obećavajuće novosti.

Naime, novinari Deadlinea prenose novosti da je HBO već dao zeleno svjetlo tvorcima serije za razvijanje druge sezone serije, što će bez sumnje obradovati ljubitelje House of the Dragon i izvorne serije. Očito, uspjeh serije je dovoljno snažan da HBO nije gubio vrijeme sa davanjem blagoslova, a onda i sredstava za rad na sljedećoj sezoni.

Pojedinosti o drugoj sezoni neće biti još neko vrijeme dostupni javnosti, ali gotovo je zajamčeno da su tvorci serije planirali unaprijed, očekujući samo dobar prijem od strane publike i signal od rukovodstva kompanije za otpočinjanje rada. U međuvremenu, imamo još osam epizoda tekuće sezone za uživanje.

Prethodna
Premijera hit filma “Elvis“ 2. septembra na HBO Maxu
Sljedeća
Prvi pogled na 5. sezonu serije "Yellowstone" u teaseru