The Heat: Odličan glumački tandem

The+HeatPiše: Sead Vegara

Komedija koja opstaje samo zbog odlične hemije između dvoje glavnih protagonista ponekad može postati hit, kakav je slučaj i sa filmom The Heat reditelja Paula Feiga gdje Melissa McCarthy i Sandra Bullock pokušavaju da usklade različite temperamente i stavove. A da bi postao istinski hit za to su potrebni dobra priča i još bolji scenario kojeg The Heat, priznaćemo, ne posjeduje. Feigov prošli film Bridesmaids je imao odličnu glumačku ekipu, savršen kasting i još bolju izvedbu, dobru i znalački odrađenu režiju, scenografiju i kostime, odličan soundtrack, a fan-tas-ti-čan scenaristički posao i karakterizacija likova su bili ti koji su doprinijeli da film postane jedna od najboljih komedija 2011. godine.

Specijalne agentice; reditelj: Paul Feig; glumice: Sandra Bullock, Melissa McCarthy; 2013.

IMDb rejting: 6.7/10

Rotten Tomatoes rejting: 65%

Poveznica između filmova Bridesmaids i The Heat jeste sjajna komičarka i glumica Melissa McCarthy koja je u Djeverušama ''kradljivica scena'' poput Zacha Galifianakisa u prvom dijelu Mamurluk trilogije. U filmu The Heat McCarthyjeva ponovo blista, ovog puta kao neobuzdana bostonska detektivka i savršeno djeluje u paru sa Bullockovom koja je opet FBI agentica (film Miss Congeniality) bez imalo obzira prema kolegama sa kojima radi, poprilično samouvjerena i efikasna. Pogađate, radi istrage postaju partnerice i pokušavaju otkriti misterioznog narko dilera. Priča koja je poprilično predvidljiva, scenario (Katie Dippold) se također ne može pohvaliti sa nekom originalnošću, ali zato glumice McCarthyjeva i Bullockova briljiraju.

Smijeha neće nedostajati i komično urnebesnih situacija. U svakom slučaju The Heat predstavlja solidan film, komediju koja će vas zasigurno nasmijati, opustiti i rasteretiti od briga bar na kratko vrijeme.

Objavljeno na portalu novovrijeme.ba
Prethodna
Antichrist: Od genijalnosti do potpunog besmisla
Sljedeća
Noah: ''Skupi'' biblijski mit kao ''jeftin'' holivudski blockbuster