McKellen o povratku ulozi Gandalfa u novom "LOTR" filmu

McKellen o povratku ulozi Gandalfa u novom "LOTR" filmu

Na dobar ili loš način, Lord of the Ring: The Hunt for Gollum je privukao pažnju medija i ljubitelja Tolkiena, a mogućnost pojavljivanja u novom filmu je komentirao i Ian McKellen.

McKellen, koji je u Jacksonovoj trilogiji tumačio čarobnjaka Gandalfa, govorio je za londonski Times o povratku ulozi istaknutog člana Prstenove družine. McKellen je rekao da je pustio bradu, doduše iz potreba drugog projekta na kojem radi, a na izravni upit novinara Timesa o filmu, glumac je rekao:

Nema scenarija, nema ponude, nema plana.

Ipak, McKellen je u šaljivom tonu dodao da bi se pojavio u filmu "ukoliko poživi". 

McKellen je lijepo zaobišao davanje izravnih odgovora, ali iz posrednog odgovora se može nazrijeti da je The Hunt for Gollum još uvijek u ranoj fazi razvoja, možda čak i tek u konceptualnom stadiju. Njegov lik bi svakako trebao biti dio priče koju Warner Bros. i Peter Jackson pripremaju. Čitatelji "Gospodara prstenova" se upoznaju sa zbivanjem koja prethode dugom putovanju na jug družine putem ekspozicija Gandalfa i Aragorna, tako da bi Gandalf trebao biti i u filmu.

McKellen je 2012. ponovio svoju izvedbu čarobnjaka u trilogiji Hobbit. Tada je imao 73 godine, a ove godine je napunio 85. S obzirom da je The Hunt for Gollum daleka tačka na obzoru, upitno je hoće li McKellen moći uvjerljivo glumiti Gandalfa, opisanog od strane Tolkiena kao "sijedog" i "starog", ali i "čilog". Razlika između njegove izvedbe u prvoj i drugoj Jacksonovoj trilogiji je osjetna, a slična vremenska razlika bi postojala i između The Hobbit: The Battle of the Five Armies The Hunt for Gollum.

Prethodna
Box office: Veliki vikend za "Bad Boys: Ride or Die"
Sljedeća
“Svemu dođe kraj“ Rajka Grlića otvara 71. Pula Film Festival