Iza neprijateljskih linija u traileru za Mendesov "1917"

Iza neprijateljskih linija u traileru za Mendesov "1917"

Reditelj Sam Mendes vraća se žanru ratnog filma po prvi put nakon Jarheada (2005) sa ratnom dramom o Prvom svjetskom ratu pod nazivom 1917, a Filmofil predstavlja najnoviji trailer.

To je prvi Mendesov film nakon izleta u James Bond franšizu sa filmovima Skyfall Spectre

U filmu 1917 glavne uloge su dodijeljene Georgeu MacKayju Dean-Charlesu Chapmanu, zvijezdi serije Game of Thrones, koji portretiraju britanske vojnike sa misijom da zađu duboko u neprijateljsku teritoriju i prenesu poruku koja će spriječiti napad i krvoproliće stotina vojnika od kojih je jedan i brat Chapmanovog lika. Pored njih dvojice, tu su još provjereni britanski glumački bardovi Colin Firth, Mark Strong, Benedict Cumberbatch, Richard Madden i Andrew Scott.

Direktor fotografije je Mendesov stalni saradnik, oskarovac Roger Deakins (Blade Runner 2049), dok je za montažu zadužen također oskarovac Lee Smith (Dunkirk).

Film 1917 rađen je pod okriljem filmskog studija Universal Pictures, koji će premijerno filmu pustiti u odabranim kinima za Božić, 25. decembra, pretendujući na Oscare, dok je šira kino-distribucija zakazana za 10. januar 2020.

Prehodna
Predstavljamo titlovani trailer za stripovski spektakl "Birds of Prey"
Sljedeća
Šta se krije iza magije: "Frozen II"