Jake Gyllenhaal razvija TV seriju "Presumed Innocent"

Jake Gyllenhaal razvija TV seriju "Presumed Innocent"

Jake Gyllenhaal se priprema za veliki korak u karijeri. Naime, glumac trenutno pregovara sa Apple TV+ za razvijanje nove serije na čijem setu bi Gyllenhaal igrao dvojnu ulogu zvijezde ispred kamera, te producenta iza istih.

Kako nam otkrivaju novinari Deadlinea, Gyllenhaal bi trebao raditi na Presumed Innocent, adaptaciji istoimenog romana iz pera Scotta Turowa. Iza serije stoji Bad Robot i šef ove produkcijske kuće, J.J. Abrams, te David E. Kelley kao scenarist. Trojac se trenutno nalazi za pregovaračkim stolom sa Apple TV+ koji trenutno slovi kao distributer.

Turowov roman smo i ranije imali priliku vidjeti adaptiranog, doduše u filmskom izdanju. Naravno, riječ je o Presumed Innocent iz 1990, čiju je glumačku postavu predvodio Harrison Ford. Serija bi trebala biti, kao i film, te izvorni roman prije njega, pravni triler u kojem se tužitelj nalazi na optuženičkoj klupi sa koje mora odbraniti svoju nevinost.

Budući da serija čeka zeleno svjetlo od strane Apple TV+, trenutno nemamo detalje u vezi datuma izlaska, pa i ni o početku snimanja. U svakom slučaju, Presumed Innocent je Gyllenhaalov prvi veliki TV projekt.

Prehodna
Predstavljen trailer za 2. sezonu "Star Wars: The Bad Batch"
Sljedeća
Woody Harrelson i Watergat skandal u "White House Plumbers"