James Gunn najavio početak snimanja "Superman: Legacy"

James Gunn najavio početak snimanja "Superman: Legacy"

Superman: Legacy ima datum početka snimanja.

Naime, jedan od šefova DC Filmsa i filmaš iza predstojećeg Superman filma, James Gunn u nedavnoj objavi na društvenim mrežama je potvrdio da će praktični rad na filmu započetu u martu sljedeće godine. Tako možemo reći da Superman "polijeće" na proljeće.

Zanimljivo, Gunn je početak snimanja u martu potvrdio odgovarajući na navod neslužbenog profila koji izvještava o novostima iz DC Filmsa, koji je uz datum otkrio i kratak opis radnje. U ovom opisu radnje, film prati Clarka Kenta/Supermana kao "reportera klupske scene" koji pokušava izmiriti svoje vanzemaljsko porijeklo te odrastanje među ljudima.

U Gunnovom odgovoru stoji:

Nisam siguran odakle potiče ovaj opis. Ja ga nisam napisao. U sebi ima elemenata istine. Očito se temelji na onome što sam govorio u prošlosti, ali ne bih opisao radnju na ovaj način i svakako ne bih nazvao Clarka "klupskim reporterom". On je pravi, tridesetogodišnji reporter.

 Ali, da. Snimamo u martu. Zahvalan sam svaki dan na našem produkcijskom timu, koji se namučio da bi stvari ostale u pokretu za vrijeme štrajkova. Više sile su nas tjerale da prekinemo nekoliko puta, a da jesmo ovaj film ne bi izašao u julu 2025.

S time, Gunn je potvrdio datum početka snimanja, ali i potvrdio da još uvijek cilja na juli 2025. za izlazak. To je bez sumnje njegova iskrena procjena, ali više sile koje je Gunn naveo u svojoj objavi mogle bi lako osujetiti njegova očekivanja. Tokom štrajka i poslije postizanja dogovora između studija i glumaca, došlo je do nekoliko "miješanja" špila po pitanju datuma prvog prikazivanja, a još sličnih promjena možemo očekivati i u 2024.

Prethodna
Romantična komedija “Samo ne ti“ od 28. decembra u kinima
Sljedeća
Netflix objavio podatke o gledanosti za "Rebel Moon"