James Gunn o budućnosti DC-jeve serije "Peacemaker"

James Gunn o budućnosti DC-jeve serije "Peacemaker"

Novi šef DC Filmsa, James Gunn, oglasio se o budućnosti superherojske serije Peacemaker, odnosno o njenoj drugoj sezoni.

Gunn je nedavno gostovao na podcastu "Inside of You" sa voditeljem Markom Rosenbaumom, na kojem je govorio o svojim planovima za brojne projekte u razvoju pod novim rukovodstvom, ali i novom kreativnom vizijom DC Filmsa. Među ovima se nalazi i Peacemaker, Gunnova superherojska serija sa dozom humora. Gunn je potvrdio da će serija dobiti i drugu sezonu, no tek nakon što njegov trenutni projekt bude kompletiran.

Spomenuti projekt, dakako, jeste Superman Legacy, film od kojeg se očekuje da Gunnovom novom filmskom univerzumu dadne pravac i jasnu viziju. Superman kao lik i intelektualno vlasništvo nadmašuje Peacemakera, ali serija i film u kojima se Peacemaker po prvi put predstavio publici, The Suicide Squadimaju ipak poseban status za Gunna.

The Suicide Squad iz 2021. je poslužio kao neslužbena proba za Gunna u DC Filmsu, iako posrijedi nije naročito finansijski uspješan naslov. Film je izašao tokom pandemijske 2021, dok su na snazi bila još uvijek brojna ograničenja po pitanju rada kino-dvorana, tako da prostora za ostvarivanje zarade nije bilo previše. No, film je naišao na susretljivu publiku na HBO Maxu, Warner Brosovom streaming servisu, koji je 2022. ugostio i Peacemaker, serijski spin-off koji je predvodi John Cena u ulozi naslovnog junaka.

Ukoliko je The Suicide Squad otvorio Gunnu vrata DC Filmsa, onda je prva sezona Peacemakera osigurala i lagodan prolaz kroz ista. S time naumu, malo je vjerovatno da će Gunn zanemariti seriju. Ipak, Superman Legacy tek ulazi u produkciju, tražeći glumca koji će se ogrnuti Supermanovim plaštom, što vjerovatno znači da će druga sezona za Peacemaker morati čekati i par godina do izlaska. Krajolik svijeta zabave, dotad, mogao bi izgledati dosta drugačije.

Prethodna
Apple TV+ odustaje od Esmailove SF serije "Metropolis"
Sljedeća
"1923" odgađa snimanje 2. sezone na neodređeno vrijeme