James Gunn pojašnjava detalje o "Superman: Legacy"

James Gunn pojašnjava detalje o "Superman: Legacy"

Iako je Blue Beetle najavljen kao službeni početak novog poglavlja DC-jevog filmskog univerzuma, stvarnu pažnju medija i publike nastavlja privlačiti Superman: Legacy.

Na novom Superman filmu radi novi šef DC-ja, James Gunn, koji je tokom vikenda na društvenim mrežama razjasnio neke činjenice o filmu. Gunn je naglasio da Superman: Legacy neće biti novi Justice League - odnosno DC-jev parnjak Avengers naslova.

Špekuliranja da će Superman: Legacy biti "team-up" film su započela nakon što je najavljeno da će se drugi junaci sa stranica DC-jevih stripova pojaviti na platnu zajedno sa samim Supermanom. Gunn je obrazložio odluku da uključi druge likove, od kojih je Green Lantern najistaknutiji kao jedan od DC-jevih vodećih likova u stripovima, navodeći da se likovi uklapaju u priču koju želi ispričati.

Iz pomalo ciničnog gledišta, moglo bi se doći do zaključka da DC Films ide istim stopama kao što je bio slučaj sa Batman vs. Superman: Dawn of Justice koji je režirao Zack Snyder, čiji je operativni cilj bio da što prije ustanovi vodeće likove iz stripova na filmu i da se time brže-bolje sustigne Marvel. Taj pokušaj nije urodio plodom, a prilike u svijetu superherojskih filmova danas više nisu tako izdašne kao što je bio slučaj prije pet do šest godina.

Što se tiče likova koji će se pojaviti uz Supermana, to će biti Nathan Fillion kao Guy Gardner, odnosno Green Lantern, te Isabela Merced kao Hawkgirl i Edi Gathegi kao Mister Terrific. Do izlaska filma preostaje malo manje od dvije, pod uslovom da se štrajk okonča u skorije vrijeme i da Warner Bros. ne odluči promijeniti datum izlaska. Do tada, Superman: Legacy ostaje enigmatična tema za sve izvan užeg kruga režisera Jamesa Gunna.

Prethodna
Box office: Veliki vikend za "Barbenheimer"
Sljedeća
Dvije Zlatne arene za film “Da li ste vidjeli ovu ženu?“