Jason Momoa o izgledima za još jedan "Aquaman" film

Jason Momoa o izgledima za još jedan "Aquaman" film

Aquaman and The Lost Kingdom se bliži premijeri, ali glavni glumac ne gaji velike nade da će još jednom tumačiti DC-jevog superheroja.

Naime, Jason Momoa se osvrnuo na svoj položaj u DC-jevom rebootovanom filmskom univerzumu, odnosno o odsustvu istoga pod upravom Jamesa Gunna Petera Safrana koji su ranije ove godine preuzeli glavna kreativna i izvršna mjesta na čelu studija. Za Entertainment Tonight, Momoa je izjavio sljedeće o mogućnosti još jednog ponavljanja uloge Aquamana:

Ukoliko se film svidi publici, onda postoji mogućnost. Ali u ovom trenutku sam mišljenja da su izgledi za to slabi.

Iz ere Zacka Snydera, dvojac Gunn i Safran su naslijedili pet DC-jevih velikih likova i pet glumaca iza istih. Uprkos dobroj recepciji od strane gledatelja, Henry Cavill kao Superman je prvi prekrižen sa spiska elemenata koje bi Gunn i Safran bili voljni prenijeti u svoj rebootovani filmski univerzum, a ista sudbina je snašla Bena Afflecka Gal Gadot. Momoa i njegov Aquaman su dugo bili pod plaštom agnoze, možda zbog Warner Brosove nevoljnosti da osujeti interes publike za film sa objavom da je posrijedi narativna slijepa ulica.

Što se tiče izgleda za finansijski uspjeh za Aquaman and The Lost Kingdom, film po ranim projekcijama očekuje uvodni vikend od 30 do 40 miliona dolara, što je manja svota od prvog Aquaman filma iz 2018, ali i manja od nekih DC-jevih skorijih superherojskih filmova. No, čuda se mogu desiti, a Aquaman and The Lost Kingdom igra u godišnjem dobu rezerviranom za čuda.

Prethodna
Box office: "Wonka" osvaja zlatnu ulaznicu
Sljedeća
Noć kina 27. decembra 2023. u Sarajevu, besplatan ulaz u kina