Jerry Bruckheimer o trećem nastavku za film "Top Gun"

Jerry Bruckheimer o trećem nastavku za film "Top Gun"

Uspjeh Top Gun: Maverick više nije u pitanju. Film je ostvario odličan rezultat preko vikenda sa 124 miliona dolara, a u praznični ponedjeljak u SAD se dokazao kao dodatni vjetar u leđa sa 30 miliona dolara zarade na blagajnama. Kako to obično biva, špekulacije o daljem razvijanju franšize sa trećim filmom su odmah počele kolati društvenim medijima, ali producent Jerry Bruckheimer hitro je opovrgnuo nagađanja.

Kako prenose novinari Deadlinea, Bruckheimer je izrazio mišljenje da nije vrijeme za treći film. Umjesto toga, producent želi "ispratiti ovaj film" do kraja.

Bruckheimer se također osvrnuo na stvaranje filma, koje je ustvari započelo dok je Tom Cruise snimao Mission: Impossible - Falloutkada je Joseph Kosinski Cruiseu predočio poster i predloške za ono što će postati Top Gun: Maverick. Dalje, scenario je svježa materija, budući da u tri decenije između dva filma nije bilo ozbiljnih pokušaja rada na scenariju za nastavak.

Iako nije otpisao mogućnost razvijanja trećeg Top Gun filma, to trenutno nije prioritet za Bruckheimera. Sljedeći projekt na radnom stolu prekaljenog producenta bit će pod okriljem Netflixa sa Eddiejem Murhpyjem u glavnoj ulozi. Naravno, riječ je o sada gotovo zaboravljenom Beverly Hills Cop 4, koji se polako približava praktičnoj realizaciji.

Prehodna
Quentin Tarantino objavljuje novu knjigu ove jeseni
Sljedeća
Rachel Zegler glumi u prequelu za "Hunger Games"