Josh Brolin glumi u novom filmu iz serijala "Knives Out"

Josh Brolin glumi u novom filmu iz serijala "Knives Out"

Kako se moglo očekivati od Riana Johnsona Netflixa, glumačka postava trećeg filma u Knives Out serijalu bit će krcata poznatim imenima.

Kako ekskluzivno otkrivaju novinari The Hollywood Reportera, među njima bit će i Josh Brolin. 

Brolin se pridružuje Danielu Craigu, Cailee Spaeny, Mili Kunis i Jeremyju Renneru u filmu čiji puni službeni naslov glasi Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery. Podnaslov nam govori da je riječ o nastavku za izvorni Knives Out Glass Onion, dok naslov prije dvotačke ostavlja dosta za špekuliranje.

Ustvari, malo toga je konkretno poznato o trećem filmu u serijalu. Očito, Rian Johnson režira i to prema svom scenariju, a Craig se vraća u ulogu Benoita Blanca. No, detalji se zaista zaustavljaju na tome u ovom trenutku. Poznato je da je Netflix poručio Glass Onion u paketu sa Wake Up Dead Man, koji tada još nije imao službeni naziv, za cijenu od 200 miliona dolara po filmu. Johnson je uspio isposlovati dogovor sa Netflixom tako što je zadržao prava na izvorni Knives Out, koji je stvarao pod okriljem Lionsgatea prije pet godina. Prvi film je zaradio 320 miliona dolara naspram budžeta od 40 miliona. Budžet je dakle porastao za nastavke. Koliko su oni zaista unosni, ostaje otvoreno pitanje.

Netflix još nije otkrio datum izlaska za Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery.

Prethodna
Skydance i Paramount postigli sporazum o spajanju
Sljedeća
“Zločesti dečki: Sve ili ništa“ od srijede 5. juna u kinima