Skydance i Paramount postigli sporazum o spajanju

Skydance i Paramount postigli sporazum o spajanju

Novosti su neslužbene, ali čini se da su Skydance i Paramount postigli sporazum o spajanju.

Deadline izvještava da su dvije kompanije postigle okvirni dogovor oko kupovine dionica Paramounta, odnosno o preuzimanju kontrole nad Paramount Globalom, kompanijom koja okuplja razne podružnice Paramounta.

Potvrde i konkretne detalje o dogovoru očekujemo u utorak, kada će se održati sastanak dioničara, što predstavlja zgodnu priliku da se sporazum predstavi ostalim dioničarima, te konačno javnosti. Glasine o postignutom dogovoru su počele intenzivno kolati tokom vikenda, ali službena potvrda kaska, tako da se u međuvremenu možemo osloniti samo na izvore Deadlinea po ovom pitanju.

Ipak, mogući dogovor stiže nakon što su Shari Redstone, vlasnica kontrolnog paketa dionica Paramounta, produžila trajanje ekskluzivnog pregovaranja sa Skydanceom, sa Davidom Ellisonom na čelu. Iako se i Sony zanimao za kupovinu Paramounta, ispada da su Ellison i njegovi partneri na stol stavili najbolju ponudu. Kako ta ponuda izgleda? To ćemo tek doznati u utorak.

No, u ranijem izvještavanju o pregovorima se može steći utisak da se Ellison prvenstveno zanimao za Paramount Pictures kao filmski studio, dok je TV ogranak kompanije, odnosno mreža CBS, figurirala kao stavka za preprodaju nakon preuzimanja krovne kompanije. Na stolu, onom stvarnom i metaforičnom, bila je Skydanceova druga, revidirana ponuda, po kojoj bi sitniji dioničari trebali dobiti povlašteniji položaj u odnosu na isplaćivanje u prvoj ponudi. No, ni detalji te ponude nisu dospjeli do javnosti.

S time, čekamo utorak da bismo doznali šta je zaista posrijedi u budućnosti Paramounta.

Prethodna
Izložba fotografija o počecima SFF-a u Dubrovniku
Sljedeća
Josh Brolin glumi u novom filmu iz serijala "Knives Out"