Kevin Feige o budućnosti Marvelovih filmova

Kevin Feige o budućnosti Marvelovih filmova

Uprkos izostanku finansijskog uspjeha na koji smo navikli od Marvel Studiosa, šef Marvela Kevin Feige ne vjeruje da je na djelu zamor publike. Naime, Feige je bio gost The Movie Business Podcast na kojem se osvrnuo na navode da je kod publike nastupila ravnodušnost za Marvelove superherojske spektakle.

O tome, Feige je izjavio:

U Marvelu sam dvadeset i dvije godine, a većina nas u Marvel Studiosu je zajedno deceniju ili više. Od moje druge godine u Marvelu me pitaju - kada će se ovaj trend stripovskih filmova okončati? Zaista ne razumijem pitanje. Meni je to kao da pitate poslije "Gone with The Wind" koliko još filmova možete snimiti prema romanima? Mislite da će publici dojaditi filmovi snimani prema knjigama?

Godina 2022. nije bila Marvelova godina. Studiju nije pošlo za rukom da poslije pandemije prijeđu prag od jedne milijarde dolara, što se činilo lakim ispitom uoči Avengers: Endgame 2019, a zadnji film koji jeste prešao taj prag (i usput bio finansijski fenomen, imajući na umu stanje u svijetu i industriji 2021.), Spider-Man: No Way Home, bio je koprodukcija sa Sonyjem, u kojoj je veći dio kolača odnio baš Sony Pictures.

O mukama Marvela smo pisali nešto detaljnije u našem godišnjem osvrtu na brojke iz kino-dvorana.

Prethodna
Objavljena lista filmova nominovanih za 95. Oscare
Sljedeća
Prijave za East Silver Doc Market otvorene do 31. januara