Prijave za East Silver Doc Market otvorene do 31. januara

Prijave za East Silver Doc Market otvorene do 31. januara

East Doc Platforma je najveća platforma za koprodukciju, finansiranje i distribuciju skrojena za dokumentarne filmove Srednje i Istočne Evrope.

Svake godine platforma povezuje istočnoevropske filmske stvaraoce i donosioce odluka – producente, emitere, distributere i festivalske programere – iz cijelog svijeta. IDF pruža, kako početnicima tako i iskusnim filmskim stvaraocima, prilike za obuku, finansiranje, umrežavanje i predstavljanje, pomaže im da pridobiju međunarodnu pažnju i koprodukcije, nagrađuje izuzetne projekte nagradama i daljim prilikama, te poboljšava njihovu orijentaciju na međunarodnom tržištu.

Market East Silver Doc otvoren je za kreativne dokumentarne filmove iz regiona Centralne i Istočne Evrope, baveći se savremenim temama, izazovnim žanrovskim i medijskim granicama i učešćem publike. Market traži filmove koji imaju za cilj da sprovedu intenzivna i angažovana iskustva i da promjene način na koji razmišljamo o aktuelnim temama, publici, načinima pripovijedanja i samom svijetu. Ovaj poziv je otvoren za završene dokumentarne filmove proizvedene/koproducirane u regionu Centralne i Istočne Evrope nakon 1. jula 2022. i grube rezove. Prihvatljivi su samo filmovi koji ranije nisu bili prijavljeni na tržište East Silver.

Rok za slanje filmova proizvedenih 2022. i u gruboj fazi: 31. januar 2023. Prijava je besplatna i istu možete uraditi OVDJE. Listu zemalja koje su uključene u program svi mogu pogledati OVDJE.

Prethodna
Kevin Feige o budućnosti Marvelovih filmova
Sljedeća
Poziv za prijave za Dot On The Map 2023