Kino premijere: ''RoboCop''

Kino premijere: ''RoboCop''

RoboCop Remake filma RoboCop Paula Verhoevena iz 1987., koji uživa kultni status, je priča o svijetu bliske budućnosti u kojem multinacionalni konglomerat OmniCorp prednjači u robotskoj industriji diljem svijeta te pokušava uvesti tu tehnologiju i u Ameriku. Tačnije grad Detroit u kojem će i naći svoju žrtvu za najnoviji program pollicajca robota. U filmu kojeg je režirao José Padilha, odgovorana za filmove Elite Squad 1 i 2, glume Joel Kinnaman, Samuel L. Jackson, Jay Baruchel, Michael Keaton i Gary Oldman. Fillm je na repertoaru od četvrtka šestog februara.

 

The Lego Movie Ono što je sasvim sigurno i što se može nagovjestiti iz trailera za film The Lego Movie u kojem se pojavljuje puno poznatih filmskih likova super junaka: Batman (Will Arnett), Wonder Woman (Cobie Smulders), Superman (Channing Tatum), jeste da će klincima (a i odraslima koji nisu zaboravili na dijete u sebi) film poslužiti kao odlična zabava. Fillm je na repertoaru od četvrtka šestog februara.

Tajni život Waltera Mittyja Ben Stiller je dokazani komičar, glumac i reditelj koji u svom najnovijem rediteljskom ostvarenju Tajni život Waltera Mittyja glumi čovjeka koji bijeg od dosadne svakodnevnice i uredskog posla pronalazi u raznoraznim maštarijam u kojima prolazi najčudesnije avanture. Film bi se mogao smatrati svojevrsnim remake istoimenog filma iz 1947, naravno sa modernim zapletom. Pored Stillera u filmu glume Kirsten Wig i Shirley MacLaine. Fillm je na repertoaru od četvrtka šestog februara.

 

Samo ljubavnici preživljavaju U svom posljednjem ostvarenju Samo ljubavnici preživljavaju, kultni reditelj američkog nezavisnog filma Jim Jarmusch bavi se popularnom vampirskom tematikom, no potpuno drugačije nego smo to do sada navikli gledati. Njegovi prikaz krvoždernih nemani baziran je osim na mitološkom, i na sociološkom i kulturološkom pristupu - Jarmuschovi vampiri nisu samo ovisni o ljudskoj krvi nego i umjetnosti, dobroj rock muzici i ljubavi. Fillm je na repertoaru od četvrtka šestog februara.

Batler Lee Daniels se inspirisao istinitom životnom pričom u kojoj skoro pola stoljeća američke historije, života Afroamerikanaca i njihove borbe za građanska prava prikazuje kroz lik Cecila Gainesa (Forest Whitaker) koji u filmu Batler služi u Bijeloj kući američkim predsjednicima od Trumana do Reagana. Osim fokusa na odnos između bjelačke većine i crnačke manjine Daniels prikazuje i odnos između tzv. bijelih ili kućnih crnaca poput Ceclia kojima je najveće postignuće nevidljivost i nove, mlade generacije Afroamerikanaca kao što je njegov stariji sin, koja se bori za jednakost svih američkih građana. Fillm je na repertoaru od četvrtka šestog februara.

Prethodna
DiCaprio i Hill ponovo sarađuju
Sljedeća
Večeras otvorenje 64. Berlinalea