Kino premijere: ''A Most Wanted Man''

Kino premijere: ''A Most Wanted Man''

A Most Wanted Man (Najtraženiji čovjek) Novi film Antona Corbijna A Most Wanted Man je premijeru imao prošle godine, a publika u Bosni i Hercegovini će ga imati priliku vidjeti od četvrtka 8. januara. Riječ je o špijunskom trileru u kojem je Philip Seymour Hoffman ostvario jednu od svojih posljednjih uloga.

 

Taken 3 (96 sati: U bijegu) Treći i zadnji dio akcione franšize Taken sa Liamom Neesonom u glavnoj ulozi ovoga puta nema istu formulu kao prethodnici. Neesonov lik, Bryan Mills, će se naći u bijegu nakon što bude optužen za ženino ubistvo. Film Taken 3 je na redovnom kino repertoaru od četvrtka 8. januara.

 

Seventh Son (Sedmi sin) Film Seventh Son reditelja Sergeija Bodrova je uz velike probleme ipak uspio naći put do kino dvorana. Bajka o čarobnjacima i vješticama (Jeff Bridges, Juliane Moore), borbi između dobra i zla, će zasigurno imati svoju publiku. Film Seventh Son je na redovnom kino repertoaru od četvrtka 8. januara.

  Big Hero 6 (Ekipa za 6) Disneyjev CGI animirani Big Hero 6 je do sada zaradio preko 211 miliona dolara na američkom box officeu što opet ne mora ništa da znači. A pošto i kritičari pjevaju hvalospjeve očekujte dobar provod. Naravno ako ste od onih starijih koji su oš uvijek zaljubljeni u animaciju. Onima koji više vole da čuje originalne glasove, a ne sinhronizaciju, preporuka je sarajevski Meeting Point. Film Big Hero 6 je na redovnom kino repertoaru od četvrtka 8. januara.  

A Pigeon Sat On A Branch Reflecting on Existance (Golub sjedi na grani razmišljajući o postojanju) Pobjednik prošlogodišnjeg Venice Film Festivala, film A Pigeon Sat On A Branch Reflecting on Existance, će se naći na redovnom kino repertoaru od četvrtka 8. januara. Sinopsis za film Royja Anderssona je sljedeći: „Kao moderni Don Kihot i Sančo Pansa, dva putujuća trgovca Sem i Džonatan vode nas na kaleidoskopsko putovanje kroz ljudske sudbine. Ovo je putovanje koje nam pokazuje ljepotu trenutka, humor i tragiku koji su u nama, kao i veličinu i moralnu slabost čovječanstva.”

 

Party Girl (Cura za provod) Prikazan na prošlogodišnjem 20. Sarajevo Film Festivalu film Party Girl u kino distrubuciji je od četvrtka 8. januara, a pripovijeda priču o šezdesetogodišnjoj hostesi koja i dalje živi život punim plućima idući na partyje i opijajući se.

Prethodna
Stallone snima ''Rambo: The Last Blood''
Sljedeća
Pobjednici 72. Zlatnih globusa