Kino premijere: ''X-Men: Days of Future Past''

Kino premijere: ''X-Men: Days of Future Past''

X-Men: Days of Future Past 3D (X-Men: Dani buduće prošlosti) Režije najnovijijeg filma iz X-Men franšize X-Men: Days of Future Past se opet prihvatio Bryan Singer, tvorac prava dva dijela koji je savršeno prikazao svijet mutanata sa specijalnim moćima rukovodeći tolikim brojem likova da je jednostavno fantastično kako je svako od njih došao do izražaja. U najnovijem filmu Logana a.k.a. Wolverine (Hugh Jackman) profesor Xavier (Patrick Stewart) i Magneto (Ian McKellen) šalju u prošlost da pokuša nagovoriti njihove mlađe verzije da sarađuju jer im u budućnosti prijeti opasnost od totalnog uništenja. Film je na kino repertoaru od četvrtka 22. maja.

   

Grace of Monaco (Grace od Monaka) Film Grace of Monaco reditelja Oliviera Dahana je otvorio ovogodišnji Cannes, a pripovijeda priču o holivudskoj divi Grace Kelly u trenutku kada joj se brak s princom Rainierom III nalazi u krizi i dok istovremeno proživljava osobnu krizu identiteta. Cjelokupna situacija još je teža zbog zategnutih odnosa njezinog supruga i francuskog premijera Charlesa de Gaullea kojem je plan ukinuti suverenitet male kneževine. Nicole Kidman se našla u ulozi Grace Kelly, dok ostatak glumačke ekipe sačinjavaju Tim Roth, Paz Vega i Frank Langella. Film je na kino repertoaru od četvrtka 22. maja.

  The Invisible Woman (Nevidljiva žena) Zarobljen u braku bez ljubavi sa lojalnom i odanom ženom koja mu bezuslovno vjeruje ali u isto vrijeme i sumnja, Charlesu Dickensu (Ralph Fiennes) pažnju zaokupira mlada glumica Nelly (Felicity Jones). Nasuprot njihovim nespojivim pozicijama u kojima se nalaze i obavezama koje imaju, ne mogu da sakriju svoja osjećanja koja gaje jedno prema drugom. Između njih je počela afera koju su za života držali u tajnosti. Ova veza postala je jedna od najvećih ljubavnih priča u istoriji književnosti, inspirišući razne špekulacije zasnovane na poznatim činjenicama. Režiju ove drame potpisuje sam Fiennes, dok je scenario djelo Abi Morgan. Film je na kino repertoaru od četvrtka 22. maja.

Joe Film Joe Davida Gordona Greena predstavlja celuloidnu adaptacija romana Larryja Beowna iz 1991. godine. Naslovnu ulogu tumači Nicolas Cage, dok ostaka glumačke ekipe sačinjavaju Tye Sheridan i Ronnie Gene Blevins. Film je premijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu 2013. Cage se kao bivši zatvorenik sprijateljuje sa 15-godišnjim dječakom (Sheridan) čija je porodica u rasulu, dok su obojica u potrazi za boljim životom. Film je na kino repertoaru od petka 23. maja.

Prethodna
Disney objavio nove fotografije iz animiranog ''Big Hero 6''
Sljedeća
Zlatna plama Ceylanu za ''Zimski san''