Marvel preustrojava raspored TV serija za 2024.

Marvel preustrojava raspored TV serija za 2024.

Nakon preslaganja rasporeda izlazaka filmova, Disney i Marvel su preustrojili i raspored za svoje TV serije.

Marvel Studios je objavio ažurirani raspored tokom vikenda, a po istom od serija ranije najavljenih za 2023. samo će druga sezona Lokija stići pred gledatelje u tekućoj godini, tačnije 6. oktobra. S druge strane, Agatha: Coven of Chaos, Echo te dvije animirane serije What If... X-Men: ´97, na Disney+ stižu tokom 2024.

Agatha: Coven of Chaos, koja je sada preimenovana u Agatha: Darkhold Diaries, doživjela je najdramatičniju odgodu. Serija je trebala doživjeti premijeru na Disney+ ove zime, no sada će pred gledatelje stići tek sljedeće jeseni, praktično sa godinu dana zakašnjenja. Agatha Echo su odavno kompletirane serije, znači posrijedi nisu produkcijske nevolje, već one sa popunavanjem rupa u rasporedu za sljedeću godinu.

Marvel Studios i Lucasfilm su u relativno kratkom razdoblju stvorili desetine serija za potrebe Disneyjevog matičnog streaming servisa, no mašinerija zaslužna za tako hitar proces proizvodnje sada je u cijelosti zaustavljena zbog štrajka. Serije ranije namijenjene za 2023. godinu sada moraju izlaziti u sljedećoj godini i to u dužim međusobnim razmacima kako bi se osigurao kontinuitet sadržaja i izbjeglo osipanje pretplatnika. Disney+ i ostali streaming servisi bez sumnje strijepe od mogućnosti da će jedan dio njihovih pretplatnika zbog izostanka novog sadržaja pronaći novi vid zabave i trajno se odjaviti sa njihovih platformi, što bi bio dodatni udarac ionako oslabjeloj zabavnoj industriji.

Prethodna
Ciklus filmova “Kino festival“ petkom na FTV-u
Sljedeća
Marvel predstavio novi teaser za 2. sezonu MCU serije "Loki"