Marvel Studios traži scenaristu za novi "X-Men" film

Marvel Studios traži scenaristu za novi "X-Men" film

Iako je The Fantastic Four privlačio pažnju medija i fanova, Marvel je iza kulisa započeo rad na rebootovanju X-Men franšize.

Kako prenose novinari Deadlinea, Marvel Studios pregovara sa scenaristom Michaelom Lessliejem za rad na još uvijek nenaslovljenom X-Men filmu. Premda pod pojasom ima nekoliko adaptacija Shakepeareovih drama, Lessliejev prethodni veliki angažman je bilo pisanje scenarija za The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes. Od Shakepearea do popularnih romana za mladež, Lesslie ima velik raspon, pa možemo samo špekulirati o pravcu  i tonu njegovog scenarija u ovom trenutku.

X-Men reboot trenutno nema režisera, niti glumačku postavu, niti fiksan datum početka snimanja i izlaska. Ipak, uspjeh nedavno oživljene animirane serije, X-Men ´97 je bez sumnje potaknuo Marvel i Disney da posvete više pažnje ovom projektu, koji lebdi u zraku otkako je Disney kupio stari 20th Century Fox i s time stekao prava na mutante sa stranica Marvelovih stripova. To je bilo prije pet godina, a u međuvremenu se dosta toga se desilo u svijetu i filmskoj industriji.

Konačno, Marvel ima očitu priliku da udari temelje X-Menima i prije nego što reboot stigne pred publiku u obliku Deadpool & Wolverine. Film generira interes kod fanova i opće publike ako je suditi prema reakcijama na društvenim mrežama, a premda je projekt funkcionalno naslijeđen od Foxa, tehnički govoreći riječ jeste o produkciji Marvel Studiosa, što Disneyju i Marvel Studiosu daje priliku da utisnu vlastiti žig novoj/staroj franšizi.

Prethodna
Garfield se u velikom stilu vraća na filmska platna 23. maja
Sljedeća
Simon Kinberg razvija novi "Star Trek" film