Medijske akreditacije za 23. izdanje DokuFesta

Medijske akreditacije za 23. izdanje DokuFesta

DokuFest je raspisao natječaj za akreditacije domaćih i stranih novinara iz svih medijskih područja - online, TV, radio i fotografije.

Akreditacija daje novinarima mogućnost korištenja ureda za medije, prioritet za intervjue s gostima te sudjelovanje u programu Festivala. Medijski tim pomoći će u koordinaciji intervjua s festivalskim osobljem i gostima.

Svi novinari koji se prijave za akreditacije, svoje bedževe i medijske pakete mogu preuzeti u Uredu za medije DokuFesta od 2. augusta. Cjeloviti program festivala bit će objavljen u julu na službenim stranicama DokuFesta.

Dvadeset treće izdanje održat će se od 2. do 10. augusta u Prizrenu.

Za podnošenje zahtjeva za medijsku akreditaciju, popunite ovu formu.

Ukratko o DokuFestu:

DokuFest, Međunarodni festival dokumentarnog i kratkog filma, najveći je filmski festival na Kosovu. Svake godine festival ispunjava kina i improvizirane prostore za projekcije oko historijskog središta Prizrena izborom od više od 200 odabranih filmova iz cijelog svijeta.

DokuFest je osnovan 2002. godine s vizijom ponovnog oživljavanja kinematografije i obogaćivanja kulturnog krajolika Prizrena. Vremenom se razvio u vrhunski festival dokumentarnog i kratkog filma u jugoistočnoj Europi. Naime, od 2019. godine, DokuFest je stekao cijenjeni status kvalifikacijskog festivala za kratke filmove BAFTA-e, a 2022. je određen kao nominacijski festival za prestižnu Evropsku filmsku akademiju.

Festival obuhvaća devet uzbudljivih dana ispunjenih zadivljujućim događajima, uključujući izložbe dokumentarnih fotografija, zanimljive debate, informativne majstorske tečajeve i živopisne glazbene nastupe. DokuFest nudi raznoliko i impresivno iskustvo, slaveći umjetnost filmskog stvaralaštva dok istovremeno potiče dijalog i poštovanje kinematografske umjetnosti u regiji.

Više na: https://www.dokufest.com/

Prethodna
Lazar Dragojević dobitnik nagrade Prsten Festivala 16. OFF-a
Sljedeća
U sklopu FMFS Industrije i prvi Intimacy Coordination Training