Lazar Dragojević dobitnik nagrade Prsten Festivala 16. OFF-a

Lazar Dragojević dobitnik nagrade Prsten Festivala 16. OFF-a

Ovogodišnji dobitnik Prstena Festivala za najbolju mušku ulogu u serijama je Lazar Dragojević, mladi glumac koji se proslavio ulogom u seriji Jasmile Žbanić Znam kako dišeš. Lazaru će nagrada biti dodijeljena na ceremoniji otvaranja Omladinskog Film Festivala.

Kako piše na stranici IMDb, Lazar Dragojević je rođen 1996. godine u Podgorici, Crna Gora, te je poznat po ulogama u filmovima Pun mjesec i Sin, kao i u hvaljenoj seriji Znam kako dišeš.

Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu je upisao 2016. godine, a diplomirao je 2021. godine, u klasi profesora Senada Bašića, skupa sa mladim, i, također, perspektivnim glumcima, uključujući Enesa Kozličića, Haruna Ćehovića, Lidiju Kordić i Hanu Zrno. Govoreći o pozorišnim ulogama, važno je naglasiti ulogu Huseina, u predstavi Dine Mustafića Osramoćeni iz 2020. godine. Svoju prvu glavnu ulogu ostvario je 2019. godine u filmu Take me somewhere nice Ene Sendijarević. Svoju prvu vanregionalnu ulogu je ostvario u Netflixovoj seriji Feria: La luz más oscura.

Također je bitno naglasiti da je Lazar bio i voditelj ceremonije otvaranja 29. Sarajevo Film Festivala. Više o ovom mladom i obećavajućem glumcu možete pronaći na:
https://www.filmandtalents.com/lazar

Ovogodišnji OFF se održava u periodu od 19. do 26. jula.

Ukratko o Festivalu:

Omladinski Film Festival Sarajevo je najveći i najznačajniji festival kratkog profesionalnog filma u jugoistočnoj Evropi. Stavljaujući u prvi plan mlade amaterske i profeisonalne filmske autore, te kreirajući paltformu na kojoj je glavni cilj umrežavanje i razvoj mladih filmskih autora, OFF se pozicionirao kao jedinstven i nezaobilazan kutlurni, turistički i filmski događaj u cijeloj Evropi.

Festival je poznat i po svojim jedinstvenim otvorenim kinima i generalnoj otvorenošću Festivala i jednostavnošću u komunikaciji publike, autora i specijalnih gostiju. Festival je dosada posjetilo niz teen glumačkih zvijezda, slavnih reditelja, producenata i autora iz cijelog svijeta. Festival u svom programu predstavlja filmove u tri takmičarske selekcije (OFF Shorts, OFF Generation Short i OFF Genration Features) te kroz revijalne sekcije OFF Screen i OFF Retrospective.

Više na: https://www.omladinski.ba/

Prethodna
Isabelle Huppert predsjedava žirijem 81. Venice Film Festivala
Sljedeća
Medijske akreditacije za 23. izdanje DokuFesta