"Mrtve ribe" otvaraju 10. Mostar Film Festival

"Mrtve ribe" otvaraju 10. Mostar Film Festival

moffProjekcijom filma "Mrtve ribe plivaju na leđima" redatelja Kristijana Milića, u četvrtak 24. novembra u 19 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, bit će otvoren 10. Mostar Film Festival - Festival filmske glume. Projekcija filma "Mrtve ribe plivaju na leđima", kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Mostaru, će biti zatvorenog tipa te će, po riječima jednog od glumaca filma Dražena Mikulića, sa sobom donijeti i posebne emocije.

Film smo snimali u Mostaru nešto više od mjesec dana i bit će posebno zadovoljstvo gledati ga i po prvi put zajedno upravo u ovom gradu. Porijeklom sam Hercegovac i drago mi je da je u ovom filmu redatelj Kristijan Milić skupio upravo nas Hercegovce, ali i druga velika imena. Od filma očekujem mnogo, i zbog izvrsnog scenarija, ali i odlične ekipe koja je kao obitelj bila uključena u rad na filmu, rekao je to Mikulić, i dodao kako se nada da će 'Mrtve ribe' ostaviti trag u domaćoj kinematografiji.

U natjecateljskom programu Festivala bit će, kako je istaknula umjetnička direktorica MOFF-a Maja Lasić, predstavljeno sedam filmova, a najboljima će biti dodijeljene nagrade Stablo ljubavi.

Riječ je o aktualnim filmskim ostvarenjima iz regije. Iz bh. produkcije imat ćemo priliku pogledati igrani film Danisa Tanovića ''Smrt u Sarajevu'', koji prikazuje događaje u jednom sarajevskom hotelu koji priprema večeru povodom stogodišnjice početka Prvog svjetskog rata u organizaciji Europske unije. Hrvatski redatelj Zrinsko Ogresta donosi nam priču "S one strane", dok ćemo u režiji Danila i Rade Šerbedžije imati priliku pogledati film "Oslobođenje Skopja", adaptaciju istoimene drame Dušana Jovanovića. U natjecateljskom programu gledamo i film "Ne gledaj mi u pijat", hrvatske redateljice Hane Jušić, hit komediju "Ministarstvo ljubavi" Pave Marinkovića, igrani film "Lazar" Svetozara Ristovksog, te "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića, rekla je Lasić.

Uz natjecateljski, MOFF će prikazati filmove i u dokumentarnom programu 'Docuspectre', dječjem programu 'Dječji klasici' te studentskom programu pod nazivom '!hej, studenti studentima'. Izvršni producent festivala, Ognjen Džinić, je istaknuo kako će ovogodišnji Festival posjetiti i velik broj glumaca, filmskih djelatnika iz BiH i regije, te pozvao sve ljubitelje filma i dobre zabave da se pridruže Festivalu. Medijima se ispred pokrovitelja Unicredit d.o.o. obratio i Dragan Vujica, direktor regije za poslovanje sa stanovništvom Mostar i zapadna Hercegovina,  koji je naglasio dugu tradiciju koju ova grupacija ima s MOFF-om, te dodao kako im je zadovoljstvo podržati jedna ovakav događaj. Na konferenciji za medije je istaknuto kako su od srijede, 23. novmebra, u prodaji i ulaznice koje se mogu pronaći na blagajni Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača. 10. MOFF održat će se od 24. do 30. studenog u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Prehodna
Angela Bassett novo ime ostvarenja “Black Panther”
Sljedeća
15. Ciklus španske kinematografije u Meeting Pointu