Angela Bassett novo ime ostvarenja “Black Panther”

Angela Bassett novo ime ostvarenja “Black Panther”

Za Oscara nominovana Angela Bassett (What’s Love Got to Do With It, Olympus Has Fallen, Green Lantern) priključila se glumačkoj postavi Marvelovog ostvarenja Black Panther. Bassett, koju trenutno možemo gledati u seriji American Horror Story, glumit će majku T´Challe (Black Panthera).

Uloga naslovnog junaka, novog vladara kraljevstva Wakanda (princ T'Challa/Black Panther) dodijeljena je Chadwicku Bosemanu koji ima zadatak da odbrani svoju zemlju od unutrašnjih i vanjskih neprijatelja. U ostalim ulogama će se pojaviti Michael B. Jordan (Creed, Fruitvale Station) kao negativac Erik Killmonger, Lupita Nyong’o (12 Years A Slave, Star Wars: The Force Awakens) kao Kilmongerova agentica Nakia, Forest Whitaker (The Last King of Scotland, Rogue One: A Star Wars Story) kao stariji državnik Zuri, Daniel Kaluuya (Sicario, Get Out) kao W’Kabi, Florence Kasumba (Captain America: Civil War) kao Ayo, Winston Duke kao M’Baku – negativac Man-Ape, Danai Gurira (The Walking Dead) kao Okoye koja se obučava za kraljevstvo Wakanda i Letitia Wright (Ready Player One) u za sada nepoznatoj ulozi.

Režiser Black Panthera je Ryan Coogler (Locks, Fruitvale Station, Creed) koji je scenario napisao u saradnji sa Joe Robertom Coleom. Producent je Kevin Feige, a početak snimanja je zakazan za januar naredne godine na području Atlante (Georgia). U oficijelnu kino distribuciju kreće 16. februara 2018.

 
Prethodna
SF triler "Dolazak" od četvrtka na kino-repertoaru
Sljedeća
"Mrtve ribe" otvaraju 10. Mostar Film Festival