Netflix i Sony postigli dogovor o streamovanju novih filmova

Netflix i Sony postigli dogovor o streamovanju novih filmova

Jedan od vodećih studija i distributera, Sony Pictures i Netflix, vodeći streaming servis, potpisali su višegodišnji ugovor o plasiranju Sonyjevog sadržaja na Netflixovoj platformi. Sony će licencirati svoje nove filmove Netflixu nakon što isti okončaju svoje igranje u kino-dvoranama, nakon čega će biti isključivo dostupni za streamovanje na ponudi Netflixa.

Vijesti prenosi THR, čiji novinari dalje otkrivaju da ugovor počinje važiti od sljedeće, 2022. godine, te da će uključivati mnoge Sonyjeve velike filmove. Obje strane su se očitovale ugovorom s pozitivnim riječima, navodeći da je posrijedi obostrano pogodan dogovor, čije će se blagodati prenijeti i na korisnike Netflixa.

Jedan od šefova Netflixa, Scott Stuber, izjavio je sljedeće o ugovoru:

Ovo nam ne samo omogućuje da predstavimo Sonyjev dojmljivi spisak filmskih franšiza i da na ponudu Netflixa dovedemo nova intelektualna vlasništva u Sjedinjenim Državama, već nam daje novi izvor filmova u prvom igranu za ljubitelje filma na Netflixu širom svijeta.

Kako se da zaključiti, dogovor se prvenstveno odnosi na američko tržište, dok će gledatelji u drugim regijama ipak morati biti strpljiviji. Dalje, dogovor rješava pitanje koje je mučilo prognostičare u filmskoj industriji već godinu dana - u eri streamovanja sadržaja, kako će Sony svoj sadržaj predstaviti online publici? Umjesto lansiranja vlastitog streaming servisa, Sony se odlučio na partnerstvo sa postojećim, što bi mogao biti novi presedan za tradicionalne distributere koji trenutno nemaju vlastitu platformu za online distribuciju.

Za Netflix, ovo je veliki zgoditak. Streaming div dobiva cijeli novi portfolij filmova kojima će privući više korisnika, uključujući i Sonyjev kutak MCU-a. Po Netflix, budući da ugovor počinje važiti od 2022, streaming div neće dobiti priliku da streamuje Spider-Man: No Way Home. No, na svoju ponudu će uvrstiti prijašnje unose Sonyja u MCU, na gorčinu Marvel Studiosa i Disneyja. No, Morbius Uncharted, pak, stiće će korisnicima Netflixa po okončanju teatralnog igranja.

Velike vijesti su stigle, kako obično biva, na mala vrata, tako da smo ostali uskraćeni za detalje, uključujući i finansijsku stranu dogovora. Javnosti su trenutno poznati samo šturi detalji o licenciranju.

Prethodna
Paul Dano glumi u najnovijem projektu Stevena Spielberga
Sljedeća
Box office: "Godzilla vs. Kong" još uvijek na vrhu prvih 10 naslova