Paul Dano glumi u najnovijem projektu Stevena Spielberga

Paul Dano glumi u najnovijem projektu Stevena Spielberga

Velikan velikog platna i filmski autor iza mnogih klasičnih filmova, Steven Spielberg, izabrao je Paula Dana za jednu od uloga u svom najnovijem projektu. Glumac će se pridružiti Michelle Williams i Sethu Rogenu u postavi još uvijek nenaslovljenog filma.

Vijesti prenose novinary Varietyja, koji dalje napominju da je Spielbergov novi projekt autobiografske naravi - barem donekle. Film će biti smješten u kasnim 1950-im i ranim 1960-tim, u Arizoni gdje je Spielberg odrastao, što nam daje autobiografski kontekst projekta. No, to ne podrazumijeva nužno odsustvo fikcijskih elemenata u radnji.

Spielberg je obilježio djetinjstva mnogih filmoljubaca, pa je i jedino pošteno da se osvrne i na vlastito. Trenutno, uz odsustvo naslova, film prati i odsustvo drugih detalja, uključujući početak snimanja i blagovremeni izlazak filma. Ono što sigurno znamo jeste da će film biti realiziran pod okriljem Spielbergove produkcijske kuće Amblin Entertainment, te da će režiseru na scenariju pomoći česti kreativni partner, scenarist Tony Kushner.

Prehodna
Sutra počinje Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala
Sljedeća
Netflix i Sony postigli dogovor o streamovanju novih filmova