Netflix pronašao scenaristu za adaptaciju "Gears of War"

Netflix pronašao scenaristu za adaptaciju "Gears of War"

Slijedeći svoje konkurente, Netflix se baca na adaptiranje videoigara sa stvaranjem Gears of War, novog filma baziranog na istoimenom, izuzetno uspješnom serijalu igara.

Nakon najave da su postigli dogovor sa vlasnikom intelektualnog vlasništva, Netflix nam otkriva i ime jedne od osoba koje će raditi iza kulisa filma. Naime, Jon Spaihts je izabran za scenaristu koji će preinačiti priču iz igara za potrebe filma.

Spaihts iza sebe ima ozbiljnu provenijenciju, radivši uz Denisa Villeneuvea na Dune te žarko očekivanom nastavku, Dune: Part Two. Njegov scenario bit će tek prvi korak za Netflix i Gears of War, budući da streaming div također radi na animiranoj seriji smještenoj u istom univerzumu, kao i na barem još jednom projektu baziranom na istom intelektualnom vlastištvu.

Imajući na um izvorni materijal, Gears of War bi trebao biti SF film sa ozbiljnom dozom akcije, ali i prstohvatom humora. Igre su ipak poznate po svojim akcijskim sekvencama, odnosno pucnjavom, eksplozijama i trčanjem od zaklona do zaklona. Sa Spaihtsovim angažmanom, Gears of War tek započinje sa prvim koracima razvoja. S time na umu, datum izlaska, pa makar i okvirni, nije poznat u ovom trenutku. Isto važi za ostala važna mjesta na produkciji, kao i za članove glumačke postave.

Prehodna
“Avanture karikature“ Vere Vlajić na 70. Martovskom festivalu
Sljedeća
Objavljen program 19. Festivala BH filma u New Yorku